to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:06 | 05.09.2017

Οικονομία

Ενόψει της επίσκεψης Μακρόν: Επαφές Κατρούγκαλου στο Παρίσι με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, παρουσίασε τις θετικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας, τις επιχειρηματικές προοπτικές των γαλλικών εταιρειών και το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις επενδύσεις


Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε από χθες στο Παρίσι, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, με απώτερο στόχο την προσέλκυση Γάλλων επενδυτών, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Αθήνα του Εμανουέλ Μακρόν, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα το πρωί ο κ. Κατρούγκαλος είχε μια σημαντική συνάντηση με το Ελληνογαλλικό Συμβούλιο Επιχειρηματιών του «ΜEDEF international», που είναι κάτι ανάλογο με τον ελληνικό ΣΕΒ. Ο κ. Κατρούγκαλος παρουσίασε τις θετικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας, τις επιχειρηματικές προοπτικές των γαλλικών εταιρειών και το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις επενδύσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, σε επίπεδο προέδρων ή διευθυντών, οι εκπρόσωποι 19 μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων, όπως:

-Air Liquide φυσικό αέριο για βιομηχανία, περιβάλλον,

-Alstom εξοπλισμό στον σιδηροδρομικό τομέα

-RATP Developpement δημόσιες συγκοινωνίες

-SAUR παραγωγή, διανομή και εξυγίανση ύδατος

-SUEZ περιβάλλον, νερό και καθαριότητα

-THALES ηλεκτρονικά συστήματα, αεροναυπηγική, ασφάλεια και άμυνα

-TOTAL πετρελαϊκά

-VALOREM αιολική ενέργεια

-VINCI κατασκευαστική εταιρεία, δρόμοι κ.ά.

Από τις τράπεζες συμμετείχαν η CREDIT AGRICOLE CORPORATE AND INVESTMENT BANK και η ROTHSCHILD. Πολλοί από τους εκπροσώπους των παραπάνω εταιρειών πρόκειται να συνοδεύσουν τον Γάλλο Πρόεδρο στην Αθήνα.

Τη συνάντηση διηύθυνε ο αντιπρόεδρος του MEDEF international, Yves-Thibault de Silguy, που είναι και αντιπρόεδρος της Vinci (αυτοκινητόδρομος Αθήνα-Πάτρα), ο οποίος και υπέβαλε το πρώτο ερώτημα στον κ. Κατρούγκαλο, κατά πόσο οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες, τι γίνεται με τα «κόκκινα» δάνεια και τι μέλλει γενέσθαι με τα capital controls.

Απαντώντας ο κ. Κατρούγκαλος, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά οι ελληνικές τράπεζες οι οποίες έχουν περάσει τα stress tests παρουσίασαν κέρδος, ότι τα «κόκκινα» δάνεια έχουν μειωθεί και υπάρχει ελπίδα να μειωθούν περισσότερο. Για τα capital controls ανέφερε τους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκαν τον Ιούλιο τους 2015, ότι υπάρχει μια σχετική χαλάρωση σήμερα, με πρόβλεψη να καταργηθούν τον Αύγουστο του 2018.

Οι επόμενες ερωτήσεις των επιχειρηματιών έγιναν κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε στη συνέχεια με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων στο Παρίσι. Αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας και στο νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος θέτει τις βάσεις για μια ταχεία ευέλικτη και αποτελεσματική διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για επενδύσεις και προβλέπει τη διαχείριση των απαντήσεων από μία και μόνο υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)