to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 30.08.2017

Κοινωνία

ΜΑΤ, εισαγγελείς και τραμπουκισμοί στο «γαλάζιο» Δήμο Λαμίας για την υπηρεσία καθαριότητας - Καταγγελία ΑΔΕΔΥ

Τις δραματικές στιγμές που έζησε εκτός και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, που συνεδρίαζε με παρουσία μόνο της συμπολίτευσης του «γαλάζιου» Νίκου Σταυρογιάννη προσπαθώντας να παραχωρήσει σε ιδιώτη την υπηρεσία καθαριότητας, αφηγήθηκε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιάννης Τσούνης Στο Κόκκινο και την Αλεξάνδρα Χριστακάκη.


«Η προσπάθεια ο Δήμος Λαμίας να εκχωρήσει σε ιδιώτες την υπηρεσία καθαριότητας δεν ξεκίνησε τώρα, είναι μία προσπάθεια διαρκής, έχουμε ασχοληθεί εδώ και ενάμιση έτος. Με διάφορες προφάσεις η πλειοψηφία του Δήμου προσπαθεί, με πολύ συγκεκριμένες και κατευθυνόμενες διαδικασίες, να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση ... Παλαιότερα μας έλεγε ότι λόγω του ότι κινδυνεύει να χάσει τους συμβασιούχους-παρατασιούχους εργαζόμενους, λόγω της επικείμενης τότε απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου ... τότε θα εκχωρούσε την καθαριότητα», είπε ο κ. Τσιούνης. 
 
«Με την τελευταία ρύθμιση, έχει τη δυνατότητα να κρατήσει 47 παρατασιούχους εργαζόμενους. Αυτή τη στιγμή απολύει 47 εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων που κάνει χρήση της διάταξης. Στον αντίποδα, με εμμονή και σχέδιο, προσπαθεί να δώσει σε ιδιώτη την υπηρεσία καθαριότητας», συνέχισε ο ίδιος. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Λαμίας κ. Σταυρογιάννης είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ.
 
Ο κ. Τσιούνης είπε ότι «εμείς παρεμβήκαμε και την προηγούμενη Πέμπτη. Τότε η συνεδρίαση ήταν δημόσια, πήγαν οι εργαζόμενοι, οι εκπρόσωποί τους, ήταν και η αντιπολίτευση, δεν κατάφερε ο Δήμαρχος -με απώλειες στις ψήφους της πλειοψηφίας- να περάσει την ιδιωτικοποίηση», αλλά «θέλησε να το πετύχει με καταστολή, την επόμενη ημέρα. Ειδοποιηθήκαμε ότι το μεσημέρι της Παρασκευής συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο ... όταν φτάσαμε, με εμένα επικεφαλής, συναντήσαμε τρεις διμοιρίες ΜΑΤ, Αστυνομία και εισαγγελείς να αποκλείουν την είσοδο σε οποιονδήποτε, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου». 
 
Εντός του χώρου ήταν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, καθώς η αντιπολίτευση δεν συμμετείχε, όπως είπε, οι οποίοι προσπαθούσαν μόνοι τους να να πάρουν τις αποφάσεις, με συγκεκριμένο στόχο, είπε ο ίδιος. Τελικά, «καταφέραμε να σπάσουμε τον κλοιό, δέκα άνθρωποι περάσαμε μέσα. Έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δύο εργαζόμενοι συνελήφθηκαν, πήγαν αυτόφωρο, με αποτέλεσμα να περάσω στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μόνο εγώ και η ταμίας της Ομοσπονδίας Μαρίας Παπαδοπούλου».
 
Περιέγραψε την κατάσταση μέσα στην αίθουσα, όπου «απουσία εργαζόμενων, οι απειλές και ο τραμπουκισμός μερίδας του Δημοτικού Συμβουλίου ... συμπεριφέρθηκαν με απαράδεκτο τρόπο, που δεν ταιριάζει σε αιρετούς».
 
Καταλήγοντας, είπε χαρακτηριστικά ότι «αποδείχθηκε πως πολλές φορές οι χορτάτοι αιρετοί είναι πιο τραμπούκοι και από τους πεινασμένους εργαζόμενους»...
 
Πηγή: Στο Κόκκινο

 

Καταγγελία ΑΔΕΔΥ κατά δημάρχου για «επιχείρηση τρομοκράτησης εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με δριμείς χαρακτηρισμούς επιτίθεται η ΑΔΕΔΥ κατά του δήμαρχου Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη και συμβούλων της παράταξής του, σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίσθηκαν τη διαμαρτυρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την εκχώρηση της καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτες.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ «καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκφράζει τη συμπαράσταση της στους συνδικαλιστές-εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιμετωπίζονται με μέσα καταστολής και προπηλακισμούς, στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Όπως σημειώνεται, κατά το πρόσφατο, επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο «ο κ. Σταυρογιάννης υποδέχθηκε τους εργαζόμενους και δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τα ΜΑΤ και τον εισαγγελέα, που κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου έδωσε εντολή για δύο συλλήψεις συμβασιούχων-εργαζομένων».

«Το "έγκλημα" που διέπραξαν οι δύο συμβασιούχοι-εργαζόμενοι ήταν να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους, αφού με την απόφαση της δημοτικής αρχής συνολικά 47 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους μένουν στο δρόμο» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ και καταγγέλλει τον δήμαρχο Λαμιεών Νίκο και τα μέλη της παράταξης του ως «ενορχηστρωτή της αντιδημοκρατικής και τρομοκρατικής συμπεριφοράς» σε βάρος του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιάννη Τσούνη και της ταμία Μαρία Παπαδοπούλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)