to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:56 | 22.08.2017

Οικονομία

Σύσκεψη με τους φορείς της Ρόδου είχε ο γενικός γραμματέας της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής

Ο κ. Πιτσιλής, ο οποίος χθες βρέθηκε στη Κω, στο πλαίσιο των επισκέψεών που πραγματοποιεί σε τουριστικά νησιά της χώρας, συνοδευόταν από τον γενικό διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης, Ευθύμιο Σαΐτη και τον διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης Πειραιώς και Νήσων της ΑΑΔΕ, Ρήγα Μπάρκουλα - Επισκέφθηκαν αρχικά την ΔΟΥ Ρόδου και ακολούθως είχαν επαφές με τις τοπικές αρχές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


Την ικανοποίησή του για την πορεία των φορολογικών εσόδων από τη Ρόδο, με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2017, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος βρίσκεται στο νησί στο πλαίσιο των επισκέψεών που πραγματοποιεί σε τουριστικά νησιά της χώρας και ευχήθηκε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια και τους επόμενους μήνες.

 

Ο κ. Πιτσιλής, ο οποίος χθες βρέθηκε για τον ίδιο λόγο στη Κω, συνοδευόταν από τον γενικό διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης, Ευθύμιο Σαΐτη και τον διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης Πειραιώς και Νήσων της ΑΑΔΕ, Ρήγα Μπάρκουλα.

Επισκέφθηκαν αρχικά την ΔΟΥ Ρόδου και ακολούθως είχαν επαφές με τις τοπικές αρχές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πιτσιλής τόνισε πως «η φορολογική διοίκηση επιδιώκει την εξωστρέφεια, τον διάλογο και την συνεργασία και το τηρεί εμπράκτως αυτό».

Σκοπός αυτών των επισκέψεων, τόνισε ο κ. Πιτσιλής, είναι να συνομιλήσουμε με τα στελέχη των υπηρεσιών που επιτελούν σημαντικό έργο και παράλληλα να έχουμε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

 

Στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθυνόμενος στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, επισήμανε τα εξής:

 

«Η συνεχιζόμενη πολιτική στοχοποίησης των νησιών συνιστά εχθρική πράξη, στάση και κατάφωρη αδικία σε βάρος τους. Η συνεχής προβολή παραδειγμάτων-ευρημάτων νησιωτικών επιχειρήσεων, διαμορφώνουν στην κοινή γνώμη την ψευδή εικόνα ότι η φοροδιαφυγή έχει γεωγραφικό προσδιορισμό, εικόνα απολύτως παραπλανητική, αφού αυτή συνιστά πρόβλημα πανελλαδικό.

 

Η μόνη νηφάλια ερμηνεία που μπορεί να δοθεί σε αυτήν την τακτική, είναι η ανάγκη να αιτιολογηθεί η ανελέητη φοροεπιδρομή που δέχτηκαν τα νησιά και που σήμερα θέτει σε σοβαρό κίνδυνο, όχι μόνο την οικονομική αλλά και την κοινωνική ζωή αυτών, δημιουργώντας αγωνίες που αγγίζουν και εθνικά ζητήματα».

 

Συνεχίζοντας ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι πάγιο αίτημα αποτελεί «η ορθή, λεπτομερής και ακριβής ενημέρωση της κοινής γνώμης, για το τι συνεισφέρουν τα νησιά στα δημόσια έσοδα, με το σύνολο των στοιχείων δημοσιοποιημένων και όχι επιλεκτικών, αποσπασματικών και επιστημονικά στρεβλών αριθμών».

 

Καταλήγοντας τόνισε: «Είμαστε οι πρώτοι που επιζητούν την πλήρη και ακριβή αποτύπωση της συνεισφοράς των νησιών στα δημόσια έσοδα και αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως μπορεί αυτό το απολύτως δίκαιο και διάφανο αίτημα μας να μην έχει μέχρι σήμερα ικανοποιηθεί».

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)