to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:52 | 12.07.2017

Κοινωνία

Καταδικάστηκαν 3 πρώην στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Τελετών Καλαμαριάς για έλλειμμα 2 εκατ. ευρώ

Μεγάλο μέρος της υπόθεσης συνδέεται με συναλλαγές για τις οποίες δεν εκδόθηκαν τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.


Ποινές που φθάνουν την 11ετή κάθειρξη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος 3 πρώην στελεχών  της Δημοτικής Επιχείρησης Τελετών Καλαμαριάς, για το ταμειακό έλλειμμα ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Οι 3 υπάλληλοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για υπεξαίρεση, απλή συνέργεια στην προηγούμενη πράξη και απιστία), ενώ δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Ο πρώτος εξ αυτών διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και τιμωρήθηκε με φυλάκιση 4 ετών (εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα), ο δεύτερος διευθυντής τιμωρήθηκε με κάθειρξη 8 ετών, ενώ στον τρίτο, ταμία, επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή, κάθειρξη 11 ετών.

Το παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφει σωρεία φορολογικών παραβάσεων και οικονομικών ατασθαλιών που εντόπισαν οικονομικοί επιθεωρητές κατά τον διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησαν για το διάστημα 2002-06.

Μεγάλο μέρος της υπόθεσης συνδέεται με συναλλαγές για τις οποίες δεν εκδόθηκαν τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι χαρακτηριστικό, ότι για το έτος 2005, η Επιχείρηση ξόδεψε σχεδόν 370.000 ευρώ για κόλλυβα, λουλούδια, φέρετρα, εκτυπώσεις αγγελτηρίων κηδειών-μνημόσυνων κά, χωρίς να εκδοθούν τιμολόγια πληρωμής. Κατά το ίδιο έτος, η Επιχείρηση εισέπραξε 120.000 ευρώ από κηδείες, μνημόσυνα, λουλούδια, στεφάνια, κεριά κά, για τα οποία όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Εξάλλου, στο βούλευμα περιγράφονται μία σειρά από οικονομικές ατασθαλίες, από τις οποίες οι πιο κραυγαλέες συνδέονται με τα παρακάτω: μη προβλεπόμενες -από το Καταστατικό της Επιχείρησης- δωρεές προς οργανισμούς και συλλόγους, δωρεές κηδειών για άπορους δημότες χωρίς τα ανάλογα πιστοποιητικά, παράτυπες αμοιβές για νεκροθάφτες, ιερείς, ψάλτες και νεκροκομιστές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)