to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 07.07.2017

Πολιτική

N. Παππάς: Οι καναλάρχες να ετοιμάσουν προσλήψεις κι όχι απολύσεις - Οι ανοησίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις άδειες δεν ξεχνιούνται (βίντεο)

«Στέλνω μήνυμα σε αυτούς που χρησιμοποίησαν τους εργαζόμενους ως ασπίδα και έχουν αρχίσει τις απολύσεις σε STAR και ΣΚΑΙ»


Τα κανάλια να μην ετοιμάζονται για απολύσεις, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μία ημέρα μετά την γνωμοδότηση του ΕΣΡ για 7 τηλεοπτικές άδειες απαντώντας σε σχετική  ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, στη Βουλή.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΣΡ: Επτά οι τηλεοπτικές άδειες - Ν. Παππάς: Στο καλάθι των αχρήστων τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού

«Στέλνω μήνυμα σε αυτούς που χρησιμοποίησαν τους εργαζόμενους ως ασπίδα και έχουν αρχίσει τις απολύσεις σε STAR και ΣΚΑΙ»

«Με την απόφαση του ΕΣΡ για 7 σταθμούς,  οι εργαζόμενοι στα κανάλια μετά τον διαγωνισμό θα είναι 2.800, πολύ περισσότεροι από όσοι είναι τώρα και στέλνω μήνυμα σε όσους έβαλαν τους εργαζόμενους ως ασπίδα και έχουν αρχίσει απολύσεις, να προσαρμόσουν νέο business plan  για να προσλάβουν», όπως δήλωσε. Αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά στις απολύσεις που γίνονται σε STAR και ΣΚΑΪ.

Παράλληλα επεσήμανε ότι με την απόφαση του ΕΣΡ δεν μένει πολύς χώρος για θεματικά κανάλια. Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε συγκεκριμένα, πως ο αριθμός 7αφήνει λίγα περιθώρια για θεματικές άδειες, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είχε προτείνει κατά τη διάρκεια του περυσινού διαγωνισμού 4 γενικές άδειες για να υπάρχει δυνατότητα και για παραπάνω θεματικές.

Με τη γνωμοδότηση ΕΣΡ, κόπασαν οι ανοησίες... αλλά δυστυχώς για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνιούνται

Στη συνέχεια,  υπογράμμισε ότι η γνωμοδότηση του ΕΣΡ καταρρίπτει «τις ανοησίες» για απεριόριστο αριθμό αδειών και υπενθύμισε ότι την άποψη για απεριόριστο αριθμό είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και το ΠΑΣΟΚ.

«Ποια ήταν η επιχειρηματολογία αντιπολίτευσης; Να σας διαβάσω: Κυριάκος Μητσοτάκης στις 29 Μαρτίου 2016: Δώστε απεριόριστο αριθμό αδειών γιατί μόνο έτσι θα θωρακιστεί δημοκρατία λόγου. Άρα, το ΕΣΡ που περιορίζει τον αριθμό αδειών καταστρατηγεί την ελευθερία λόγου. Για τον αριθμό 4, εμείς τον είχαμε πει για να υπάρχει περιθώριο στο φάσμα και για θεματικού τύπου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Θα ζητήσετε συγνώμη για αυτά που λέγατε για απεριόριστο αριθμό;», ρώτησε τον Α. Λοβέρδο.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απάντηση του Μαξίμου στη ΝΔ: Το ΕΣΡ έβαλε ταφόπλακα στην άποψη περί δυνατότητας απεριόριστων αδειών

Την ίδια ώρα, ο κ.Παππας απάντησε και στις αιτιάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου ότι η τροπολογία για τον τύπο της ευκρίνειας και τους πολυπλέκτες που ψηφίστηκε από τη Βουλή, είναι αντισυνταγματική γιατί δεν συνοδεύεται από γνωμοδότηση του ΕΣΡ. Όπως εξήγησε ο υπουργός, δεν υπάρχει απόφαση του ΕΣΡ που να κρίνει αντισυνταγματική την τροπολογία αλλά, αντιθέτως, υπάρχει μια εμπιστευτική επιστολή. Κάλεσε δε, τον κ. Λοβέρδο να έρθει στο γραφείο του να την δει τηρώντας το αίτημα εμπιστευτικότητας.
 
«Η χώρα είναι στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής, είστε επικίνδυνοι και τελειωμένοι, και θέλετε να οργανώνετε την αναρχία στο τηλεοπτικό τοπίο» η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο νέος νόμος που έφερε η κυβέρνηση είναι αντισυνταγματικός και θα οδηγήσει στην ακύρωση του νέου διαγωνισμού.
 
Κανόνες στο ραδιοφωνικό τοπίο

Καθιέρωση κανόνων που θα αποτρέπουν την ανεξέλεγκτη χρήση του ραδιοφωνικού φάσματος, θα διασφαλίζουν την ακώλυτη χρήση των συχνοτήτων από τις υπηρεσίες αεροναυτιλίας και θα διασφαλίζουν την καλή ποιότητα του σήματος, είναι το τρίπτυχο που προτάσσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στην προσπάθεια να σταματήσουν οι γκρίζες ζώνες στο ραδιοφωνικό τοπίο, όπως επεσήμανε ο Νίκςο Παππάς.

«Εάν μία φορά υπήρχε αναρχία και ασυδοσία στο τηλεοπτικό τοπίο, το ραδιοφωνικό τοπίο είναι πολλαπλώς πιο άναρχο, διότι η πολιτεία επέλεξε να πολιτευτεί με την εκ των υστέρων απόδοση νόμιμης λειτουργίας, σε ήδη λειτουργούντες και άνευ άλλης προδιαγραφής ραδιοφωνικούς σταθμούς», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Συνεπώς, νομίζω ότι όπως αντιμετωπίσαμε την κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο, όπου προκρίνουμε το ζήτημα της ρύθμισης, έτσι πρέπει και στα ζητήματα της ραδιοφωνίας να κρίνουμε και να προχωρήσουμε για να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες», σημείωσε ο κ. Παππάς και εξήγησε πως «δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση χωρίς κανόνες, δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση χωρίς να αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη χρήση του φάσματος, το οποίο αποτελεί σπάνιο πόρο και να διασφαλίζεται η ακώλυτη χρήση των συχνοτήτων από τις υπηρεσίες αεροναυτιλίας». «Επίσης, δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υπερφόρτωση του ραδιοφωνικού φάσματος, διότι έχει ήδη υπερκαλυφθεί, και για λόγους τεχνικούς και για λόγους που έχουν να κάνουν με την ποιότητα εκπομπής», πρόσθεσε.

Το θέμα έθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει για το πρόβλημα ραδιοφωνικών σταθμών που βρίσκονται σε περιοχές όπου η γεωμορφολογία του εδάφους δεν τους επιτρέπει να καλύπτουν τη γεωγραφική περιοχή για την οποία έχουν αδειοδοτηθεί από ένα κέντρο εκπομπής.

Ο υπουργός τόνισε ότι το θέμα των κενών συχνοτήτων θα το λύσει ο νέος χάρτης συχνοτήτων, για τον οποίο πολύ σύντομα θα προσληφθεί και τεχνικός σύμβουλος. «Δυστυχώς το θέμα έπρεπε να έχει ρυθμιστεί εδώ και χρόνια, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ευτυχώς έχει μπει στο πακέτο της συμφωνίας με τους θεσμούς, και έτσι θα πρέπει να προχωρήσει η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών», είπε ο κ. Παππάς, ενώ για το εάν υπάρχει πιθανότητα να δοθεί μεταβατικό στάδιο ώστε να χρησιμοποιούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί με δυσκολίες κάλυψης τις δευτερεύουσες θέσεις εκπομπής, τόνισε: «Εμείς θεωρούμε ότι ο ισχύων νόμος είναι πάρα πολύ σαφής. Βεβαίως, η προσπάθεια διόρθωσης των όποιων ασαφειών, όπως έγινε με την εγκύκλιο του 2016, δεν αξιοποιήθηκε και θα δούμε περαιτέρω παρεμβάσεις».

Για το ενδεχόμενο αναστολής των προστίμων που έχουν επιβληθεί στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ραδιοφωνικών σταθμών, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι το υπουργείο δεν είναι αρμόδιο να πάρει τέτοια απόφαση. Για τη «συχνοτική» κάλυψη ανά νομό, ο υπουργός εξήγησε ότι η θα προχωρήσει συγκρότηση χάρτη συχνοτήτων και εξέφρασε την ελπίδα σύντομα και η αρμόδια αρχή να ολοκληρώσει την αδειοδότηση.

* Με πληροφορίες από το Κόκκινο κι από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)