to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:58 | 07.07.2017

Πολιτική

«Πολιτικός κατήφορος»: Χυδαία υβριστική επίθεση Κεγκέρογλου στον Νεκτ. Σαντορινιό (βίντεο)

«Ο βούρκος είναι πολύ βαθύς για εκείνους που σπίλωσαν την ιστορική παράταξη του ΠΑΣΟΚ με πράξεις διαπλοκής και διασπάθισης δημοσίου χρήματος», σχολιάζει ο υφπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απαντώντας στους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε εναντίον του, νωρίτερα στη Βουλή, ο βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης, Β. Κεγκέρογλου


Οξύτατο επεισόδιο προκάλεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου αποκαλώντας στη Βουλή «θρασίμι» τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό (σ.σ.: διαβάστε παρακάτω σο σχόλιο-απάντηση του Ν. Σαντορινιού), χωρίς ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης να αντιδράσει. «Στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά φαίνεστε να μην ενδιαφέρεστε ποιος είναι ο μαγκίτης που οργάνωσε την ιστορία», σχολίασε απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αμέσως μετά το επεισόδιο.

Το επεισόδιο ξεκίνησε επειδή ο υφυπουργός Ναυτιλίας επέκρινε το ΠΑΣΟΚ που διά του βουλευτή του Θόδωρου Παπαθεοδώρου ζήτησε την δίωξη του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη και ο υφυπουργός Ναυτιλίας εκτίμησε ότι η αντιπολίτευση θέλει να αλλάξει την ατζέντα επειδή η οικονομία πάει καλά.

«Έχουν βουτηχτεί τόσο στη λάσπη, τσαλαβουτούν στο βούρκο με ισοβίτες, κατάδικους, συναλλάσσονται, και προσπαθούν να αλλάξουν θεματολογία. Είχα ερώτηση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππά, αλλά προηγήθηκε κάποιος που διεκδικεί τη θέση στη μαύρη προπαγάνδα και βέβαια, όλα αυτά τα πρωτάκουστα που ανέφερε (σ.σ. εννοεί τον Νεκτάριο Σαντορινιό). Δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις και είχε το θράσος να υποδεικνύει και τι θα ρωτάμε! Θρασίμι! Ε, θρασίμι! Θρασίμι! 'Αντε να πας στο βούρκο σου! 'Αντε μπράβο!»», είπε ο Β. Κεγκέρογλου με τον Σπ. Λυκούδη να λέει ότι ολοκληρωθεί η συζήτηση.

Της επίθεσης Κεγκέρογλου είχε προηγηθεί άλλη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου,  ο οποίος είχε προτρέψει τον κ. Σαντορινιό με τη φράση «κάν’ τη για έξω!».

Επί της ουσίας της υπόθεσης ο Ν. Σαντορινιός είπε ότι «μετά από την μήνυση που έκανε ο επιχειρηματίας διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. Η ηγεσία του υπουργείου εγγυάται πως όσα στοιχεία ζητηθούν από τις δικαστικές αρχές ζητηθούν θα χορηγηθούν. Εφόσον προκύψει αναγκαιότητα για πειθαρχικό έλεγχο θα διεξαχθεί άμεσα». «Πιστεύετε όμως ότι μία ΕΔΕ θα μπορέσει να δώσει περισσότερα στοιχεία από αυτά που θα βρει ένας εισαγγελέας Εφετών; Δεν καταλαβαίνω γιατί βιάζεστε», είπε ο υφυπουργός απευθυνόμενος στον Θ. Παπαθεοδώρου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε πει ότι «ο Χριστοφορίδης φαίνεται να είναι διαμεσολαβητής συμφερόντων και έχει σχέσεις και επαφές όχι μόνο με τον Καμμένο αλλά και με την εισαγγελέα Τζίβα» και ουσιαστικά μετέφερε τους ισχυρισμούς Γιανουσάκη ότι «ο Χριστοφορίδης τον εκβιάζει και ότι εκείνος βγάζει στη δημοσιότητα τις καταθέσεις του». «Η αδράνεια του υπουργείου σας σας συμπεριλαμβάνει σε όλους όσους ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα», είπε.  

Ο Νεκτ. Σαντορινιός εξέδωσε στη συνέχεια δελτίο Τύπου αναφορικά με  τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς Κεγκέρογλου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ:

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η προσπάθεια επανεκκίνησης της "κεντροαριστεράς", είναι επί της ουσίας μια φιέστα που βασίζεται στα ίδια παλιά υλικά. Το ήθος και ο πολιτικός κατήφορος που έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, εκφράστηκαν για μια ακόμη φορά, δια στόματος του κ. Κεγκέρογλου, σήμερα στη Βουλή.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

Από πλευράς μας, εκφράζουμε την κατανόησή μας στο ξέσπασμα του κ. Κεγκέρογλου, αφού πράγματι πρέπει να είναι κανείς «θρασίμι» για να τολμήσει να υπερασπιστεί στελέχη και πρώην Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ την ώρα που αποκαλύπτονται, κατά ριπάς, η εμπλοκή τους στα σκάνδαλα για την Υγεία, στις μίζες για τα εξοπλιστικά, στα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, κτλ. Ο «βούρκος», που ανέφερε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι πολύ βαθύς για εκείνους που σπίλωσαν την ιστορική παράταξη του ΠΑΣΟΚ με πράξεις διαπλοκής και διασπάθισης δημοσίου χρήματος».
 

Ν. Παππάς: Δεν φαίνεται να σας ενδιαφέρει ποιος θεώρησε ότι μπορεί να μεταφέρει 2 τόνους ηρωίνης στην Ελλάδα

Πυρά κατά της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι έχουν ενδιαφέρον διαφορετικό από το μείζον ζήτημα ποιος επιχειρηματίας θεώρησε ότι μπορεί να βάλει στη χώρα 2 τόνους ηρωίνης, εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία και ο Νεκτάριος Σαντορινιός προσωπικά από την αντιπολήτευση για την υπόθεση Γιαννουσάκη-«Noor1».

«Πολύ λυπάμαι που θα το πω, αλλά στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά, φαίνεται να μην ενδιαφέρεστε να διαπιστώσει η Πολιτεία ποιος ήταν αυτός ο μαγκίτης που οργάνωσε αυτή τη μεταφορά! Και έχετε άλλα ενδιαφέροντα! Και αυτό μας λυπεί, πραγματικά. Διότι το μείζον είναι να εξακριβωθεί ποιος θεώρησε ότι μπορεί να μεταφέρει 2 τόνους ηρωίνης και να τους φέρει στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μείζον», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)