to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απεριόριστη... αμνησία

Κανείς δεν ξεχνά ότι στο επιχείρημα του δήθεν απεριόριστου αριθμού αδειών είχε στηριχθεί ένα από τα βασικότερα κομμάτια της προπαγάνδας της διαπλοκής όλη την περίοδο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες


Τελικά, ύστερα από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, βγήκε λευκός καπνός από το ΕΣΡ και έχουμε συγκεκριμένο αριθμό αδειών που μπορεί να χωρέσει το φάσμα. Όπως απεφάνθη η ανεξάρτητη αρχή, ο μαγικός αριθμός είναι το 7. Ούτε 17, ούτε 1.047, όπως προσπαθούσαν να πείσουν με ιδιαίτερο πείσμα οι καναλάρχες, και από κοντά και η Ν.Δ.

Κανείς δεν ξεχνά ότι στο επιχείρημα του δήθεν απεριόριστου αριθμού αδειών είχε στηριχθεί ένα από τα βασικότερα κομμάτια της προπαγάνδας της διαπλοκής όλη την περίοδο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Μέχρι πρότινος, ακόμη κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρηματολογούσε περί των απεριόριστων αδειών, αλλά η αρμόδια γαλάζια τομεάρχης το... ξέχασε.

Το σημαντικό είναι ότι, παρά τους αργούς ρυθμούς του ΕΣΡ, έχουμε συγκεκριμένη απάντηση σε ένα από τα δύο βασικά ερωτήματα που έχουν μείνει ανοιχτά για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Το άλλο είναι η τιμή εκκίνησης. Και η απάντηση σε αυτό, σύμφωνα με τη λογική, δεν πρέπει να καθυστερήσει.

Ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει διότι πρέπει να μπει οριστικό τέλος στο καθεστώς ανομίας στη λειτουργία των ιδιωτικών καναλιών.

Οι καναλάρχες πρέπει να λειτουργούν μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που έχει νομοθετήσει η Βουλή και οι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν το αγαθό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.

Και εκεί είναι ο άλλος βασικός πυλώνας του ρόλου του ΕΣΡ ως αρμόδια εποπτεύουσα αρχή για την ποιότητα και τη δεοντολογία.

Έναν ρόλο που όλα τα προηγούμενα χρόνια η αρμόδια αρχή τον είχε βάλει στο χρονοντούλαπο της γραφειοκρατικής λειτουργίας της, δίνοντας άπλετο χώρο στις όποιες ορέξεις των καναλαρχών.

Αυτό γινόταν επειδή δεν τα ρυθμίζει όλα η αγορά, όπως επιμένουν κάποιοι και όπως αποδείχθηκε στην πράξη. Πρέπει να ρυθμίζονται από τις αρμόδιες αρχές όλα όσα ο νόμος έχει δώσει στη δικαιοδοσία τους.

Να μπουν επιτέλους κανόνες. Γιατί στα κανάλια έχουν δοθεί οι συχνότητες, που είναι δημόσιο αγαθό, και θα πρέπει να σέβονται και τους κανόνες και τους πολίτες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)