to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:11 | 30.06.2017

Πολιτική

Έμπρακτη στήριξη των έργων υποδομής της Λέρου

Την ένταξη στο ΠΔΕ, για χρηματοδότηση, της κατασκευής ενός δωδεκαθέσιου σχολείου (Μπελένιο) και ενός αγκυροβόλιου τουριστικών σκαφών στα Άλιντα Λέρου, προϋπολογισμού από 1,5εκ ευρώ το κάθε ένα, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός από την Λέρο, όπου περιοδεύει μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη.


Ειδικά για την στήριξη των υποδομών του νησιού, ο Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε πως οι προτάσεις της Λέρου για ένταξη έργων στο ειδικό αναπτυξιακό του Νοτίου Αιγαίο θα στηριχτούν, έτσι ώστε να αποκτήσει το νησί τα εργαλεία εκείνα που χρειάζεται για να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Ο Υφυπουργός, ακόμη, ανέφερε πως ένα από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα πλωτά ασθενοφόρα που πρόκειται να προμηθευτεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται να διατεθεί για τις ανάγκες της Λέρου και των κοντινών νησιών.

Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής τους στο νησί της Λέρου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετείχαν σε ευρεία άτυπη σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού με τη συμμετοχή του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, κ. Καματερού, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου, κ. Κόλλια, του Επάρχου Καλύμνου, κ. Θεμέλαρου και πολλών θεσμικών και παραγωγικών φορέων του νησιού. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, υπογράμμισε την κυβερνητική ατζέντα, η οποία είναι αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη, για την υλοποίηση πολιτικών που θα αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που για πολύ καιρό επικρατούσε στα νησιά.

Οι προσπάθειες μας, τόνισε, συμπεριλαμβάνουν από την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των νησιωτών, την ενίσχυση των αναπτυξιακών δράσεων των νησιών, σε συνεργασία με την Νησιωτική Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέχρι την έντονη πίεση στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. για υιοθέτηση πολιτικών που θα προστατεύουν την νησιωτικότητα. Από αυτό εδώ τον τόπο, άλλωστε, πριν λίγες μέρες, σχολίασε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Ευρωπαία Επίτροπος κα. Κρέτσου ανακοίνωσε την πρόθεσή της για προώθηση της ελληνικής πρότασης για την ανάγκη αλλαγής του τρόπου κατανομής των διαρθρωτικών πόρων (πχ. με την χρήση δεικτών όπως αυτός της κοινωνικής ευημερίας του ΟΟΣΑ αλλά και άλλων αντίστοιχων), οι οποίοι μέχρι τώρα υπολογίζονται μόνο με βάση το ΑΕΠ. Μια σημαντική δέσμευση, που όταν υλοποιηθεί θα δώσει νέα ώθηση και δυνατότητες στα ελληνικά νησιά. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)