to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:54 | 26.06.2017

Διεθνή

Ν. Αναστασιάδης: Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ έγγραφα που δεν έχουν ετοιμαστεί με βάση τις αποφάσεις της συνάντησης στη Νέα Υόρκη

Σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αύριο θα αναχωρήσει για τη διάσκεψη στο Κρανς Μοντανά της Ελβετίας, δηλώνει ότι μεταβαίνει με πλήρη αποφασιστικότητα και καλή θέληση, αγνοώντας, όπως σημειώνει, «τις όποιες αρνητικές δηλώσεις από τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς».


 

Στην δήλωση ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαιώνει: «Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ έγγραφα, που δεν έχουν ετοιμαστεί με βάση τις αποφάσεις της συνάντησης της 4ης Ιουνίου στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες και που προνοούσε την ετοιμασία κοινού εγγράφου. Έγγραφα, μάλιστα, τα οποία ιδιαιτέρως παραγνωρίζουν ότι ο διάλογος είναι κυπριακής ιδιοκτησίας». 

Συνεπώς, σημειώνεται στην δήλωση, ως και η σχετική συνεννόηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, το προσχέδιο του εγγράφου, που παρουσιάστηκε θα έπρεπε να αντανακλά τις θέσεις του συνόλου των μερών και «να μην παραγνωρίζει θέματα ουσιώδους σημασίας για την ελληνοκυπριακή κοινότητα». Το προσχέδιο εγγράφου, το οποίο ετοίμασε ο κ. Εσπεν Μπαρθ Άιντε, δεν ανταποκρίνεται στα όσα έχουν συμφωνηθεί κατά την 4η Ιουνίου στη Νέα Υόρκη, και «ουδόλως το θεωρώ δεσμευτικό και η όποια επίκληση ή αναφορά στο το εν λόγω έγγραφο δεν είναι αποδεκτή», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Κύπρου. 

Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Αναστασιάδης κάνει σαφές πως «τόσο οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς όσο και οι θέσεις της ελλαδικής πλευράς δεν αποπνέουν αρνητισμό, αλλά αντιθέτως αποτελούν αξίωση για αμερόληπτη παρουσίαση των θέσεων των εμπλεκομένων μερών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)