to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 22.06.2017

Κοινωνία

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για το φρικτό περιστατικό βίας κατά μετανάστη εργάτη στην Αχαΐα

«Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας θα συνεχίσει να μάχεται με κάθε τρόπο απέναντι σε κάθε είδους Μανωλάδες. Κανένας μετανάστης δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Οι εργαζόμενοι/ες, οι νέοι/ες και όλος ο προοδευτικός κόσμος του νομού Αχαΐας πρέπει να δώσουν ηχηρή απάντηση, για να δείξουν ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων, μεταναστών ή μη, είναι σημαντικότερα από τα κέρδη των αφεντικών»


Όπως τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας:

«Ακόμα ένα φρικτό περιστατικό εκμετάλλευσης και βίας κατά μετανάστη εργάτη γης σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα, στην περιοχή του Λάππα. Η ανασφάλιστη εργασία και η εκμετάλλευση τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο στην ευρύτερη περιοχή, αποδεικνύοντας ότι η Μανωλάδα δεν ήταν καθόλου μεμονωμένη περίπτωση, αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν τους μετανάστες εργάτες γης.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων των εργαζομένων, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους για μισθό και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Η δικαιοσύνη και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους πρέπει να φροντίσουν, ώστε κάθε μετανάστης να δουλεύει με εργόσημο και ασφαλιστική κάλυψη και κάθε εργοδότης που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες εργάτες γης να τιμωρείται παραδειγματικά. Θεωρούμε απαραίτητο να ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές το σύνολο των ιδιοκτητών γης του νομού Αχαΐας, για να αποτραπούν μελλοντικά παρόμοια περιστατικά και να προστατευθούν οι άνθρωποι που εργάζονται για μία ζωή με αξιοπρέπεια.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας θα συνεχίσει να μάχεται με κάθε τρόπο απέναντι σε κάθε είδους Μανωλάδες. Κανένας μετανάστης δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Οι εργαζόμενοι/ες, οι νέοι/ες και όλος ο προοδευτικός κόσμος του νομού Αχαΐας πρέπει να δώσουν ηχηρή απάντηση, για να δείξουν ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων, μεταναστών ή μη, είναι σημαντικότερα από τα κέρδη των αφεντικών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)