to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:25 | 22.06.2017

Αθλητισμός

ΕΠΟ, κάρτα φιλάθλου και εγκαταστάσεις στο νομοσχέδιο Βασιλειάδη

Η σύγκληση της καταστατικής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με το καταστατικό της προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Δρομολογείται, έτσι, η ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής Εξομάλυνσης που όρισε η ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ με σκοπό, μεταξύ άλλων, και την θεσμική αναμόρφωση του καταστατικού της ομοσπονδίας.


Αλέκα Ζουμή - Στο Κόκκινο

Παράλληλα, προωθείται ο ευαίσθητος τομέας του αθλητισμού, όπως ο αθλητισμός των ατόμων με αναπηρία και προβλέπεται η χορήγηση αθλητικής αναγνώρισης στην Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους σε αθλητικές διοργανώσεις.


Με το άρθρο 3, προβλέπεται η χορήγηση παράτασης προς επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στην κάρτα φιλάθλου προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξουν βελτιώσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ με τα άρθρα 4,5,6,7 και 8 προβλέπεται η επικαιροποίηση και απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ με το άρθρο 9 εξισώνεται το ύψος της εγγύησης που υποχρεούνται να καταθέσουν οι ΚΑΕ της Α1 κατηγορίας με αυτό των υπολοίπων Α.Α.Ε.

Επίσης, με το άρθρο 10 προσδιορίζεται το χρονικό σημείο από το οποίο η νέα Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία που θα συσταθεί για το ίδιο άθλημα από το ίδιο ιδρυτικό αθλητικό σωματείο της υποβιβασθείσας, διαδέχεται αυτοδικαίως την υποβιβασθείσα σε όλες εν γένει τις υποχρεώσεις της.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να συνεχιστεί η αξιοποίηση των Ολυμπιονικών που είναι διορισμένοι στο δημόσιο τομέα μέσω της απόσπασης είτε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είτε σε φορείς στους οποίους ήδη εκπονούν προγράμματα σχετικά με την διάδοση του Ολυμπισμού.

Το νομοσχέδιο έχει εισαχθεί με την διαδικασία του επείγοντος και ενδεχομένως αύριο να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Αναλυτικά το σχέδιο νόμου του υφυπουργείου Αθλητισμού

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)