to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο νόμος Παππά στο στόχαστρο της διαπλοκής

Μπορεί η απόφαση του ΣΤΕ για άμεση διενέργεια διαγωνισμού από το ΕΣΡ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς να ήταν σαφής αλλά το ΕΣΡ ...κωφεύει.


Μπορεί η απόφαση του ΣΤΕ για άμεση διενέργεια διαγωνισμού από το ΕΣΡ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς να ήταν σαφής αλλά το ΕΣΡ ...κωφεύει. Σαν να μην τρέχει τίποτα παρά ότι έχει στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα, τεχνογνωσία κτλ, για να ξεκινήσει άμεσα. Ύπνος βαθύς. Βεβαίως τον διαγωνισμό δεν μπορεί να τον αποφύγει και θα τον διενεργήσει έστω και αργά. Γιατί όμως καθυστερεί; Γιατί συνεχώς τον μεταθέτει στο απώτερο μέλλον; Αυτό το ΕΣΡ, το πρώτο στην ιστορία που η πλειοψηφία των μελών του δεν έχει προταθεί από την κυβέρνηση, είναι καθαρό ότι είναι δέκτης πολλαπλών πιέσεων για τρενάρισμα του διαγωνισμού. Τα περισσότερα μέλη του φαίνεται ότι είναι ...δεκτικά των πιέσεων.

Ποιοι πιέζουν; Πρώτα από όλους οι καναλάρχες. Δεύτερον ο Κυριάκος και η αντιπολίτευση, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, που πολιτικά σιτίζεται και σιτιζόταν από τους βαρόνους των media. Γιατί πιέζουν; Μα δεν θέλουν να γίνει ο διαγωνισμός με τις προυποθέσεις που θέτει ο ισχύον νόμος, ο νόμος Παππά. Μία σειρά ρυθμίσεων του νόμου τους ενοχλούν σφόδρα. Ο ελάχιστος αριθμός εργαζομένων για παράδειγμα, και οι προυποθέσεις για συγκεκριμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και αρκετές άλλες που θα έχουν ως αποτέλεσμα να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Παρά τις τεράστιες αντιθέσεις που έχουν μεταξύ τους οι καναλάρχες έχουν και ένα κοινό τόπο, κοινό παρανομαστή. Να ξεφύγουν από τον νόμο Παππά. Ενας νόμος που βρίσκεται στο στόχαστρο της διαπλοκής. Νόμος που βάζει τέλος στο τσάμπα, στις σκανδαλώδεις συμβάσεις, ενώ τους υποχρεώνει να κόψουν το καθεστώς γαλέρας που έχουν επιβάλει σε δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς.

Συμπέρασμα. Τον διαγωνισμό θα τον κάνουν αλλά όταν ξεμπερδέψουν με το εμπόδιο αυτό. Και πώς θα ξεμπερδέψουν; Ένας δρόμος υπάρχει. Να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για έναν νέο νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των βαρόνων. Ένας νέος νόμος για τον οποίο θα φροντίσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι που φιλοδοξούν να αποτελέσουν τη διάδοχη κατάσταση προς δόξαν της διαπλοκής. Η υπόθεση των αδειών των βαρόνων αποτελεί ένα από τα κρίσιμα ζητήματα, τα κεφαλαιώδη ζητήματα στα οποία παίζουν τα ρέστα τους οι θεματοφύλακες του παλαιού συστήματος. Από κει και η λυσσαλέα επίθεση, ο πόλεμος στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Μάκης Κοψίδης - Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)