to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:31 | 07.06.2017

Πολιτική

Η διημερίδα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ιόνιο Βουλή στην Κέρκυρα

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων περιφερειακών εκδηλώσεων της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση οργανώθηκε την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017, στο κτίριο της Ιονίου Βουλής στην Κέρκυρα, δημόσια διαβούλευσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικών και επιστημονικών φορέων της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.


Εκ μέρους της Επιτροπής παραβρέθηκαν ο πρόεδρος καθ. Μ. Σπορδαλάκης και τα μέλη καθ. Ν. Μαραβέγιας αναπληρωτής πρύτανη ΕΚΠΑ και ο κ. Κ. Μίχαλος πρόεδρος του ΕΒΒΕΑ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης κ. Θ. Γαλιατσάτος, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, εκπρόσωποι των παρατάξεων του περιφερειακού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κ. Νικολούζος και εκπρόσωποι των παρατάξεων του δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, αντιπροσωπεία του Ιόνιου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, του τμήματος ΤΕΕ Κέρκυρας, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οργανώσεων της περιφέρειας καθώς και πολίτες.

Στις παρεμβάσεις τους οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τεκμηριωμένες προτάσεις για ζητήματα που αφορούν την αρχιτεκτονική της τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τους θεσμούς άμεσης δημοκρατίας, τη σχέση κράτους-εκκλησίας, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, τα κοινά, το περιβάλλον, το δημόσιο χώρο και τον πολιτισμό, την οργάνωση των δικαστηρίων και την απονομή της δικαιοσύνης, την παιδεία και την εκπαίδευση, τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ. Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων ακλούθησε συζήτηση και διατυπώθηκαν συγκριμένες προτάσεις από πολίτες και συλλογικότητες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)