to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 19.05.2017

Διεθνή

Ο Τραμπ πάει Βρυξέλλες και 9.000 διαδηλωτές δεν θέλουν να τον «υποδεχτούν»

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί τη βελγική πρωτεύουσα, για να συμμετασχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.


Το πρώτο του ταξίδι στις Βρυξέλλες κάνει στις 24 Μαΐου ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και περίπου 9.000 πολίτες ετοιμάζονται να τον υποδεχτούν διαδηλώνοντας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί τη βελγική πρωτεύουσα, για να συμμετασχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ήδη πολίτες καλούν μέσω Facebook σε διαδηκώσεις, με περισσότερους από 8.700 να έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν. Το event καλείται μάλιστα «Ο Τραμπ δεν είναι Ευπρόσδεκτος» και όπως δηλώνουν οι οργανωτές έχει στόχο να εκφράσει την λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική που ακολουθεί ο αμερικανός πρόεδρος σε ζητήματα όπως το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το μεταναστευτικό.

«Πρόκειται για μια πορεία για την ειρήνη και εναντίον των στρατιωτικών επιχειρήσεων, για την προστασία του πλανήτη και του περιβάλλοντος, για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, για την μάχη κατά των σεξιστικών διακρίσεων και του ρατσισμού», γράφουν οι διοργανωτές στην σελίδα τους στο Facebook.

Στο μεταξύ, το Βέλγιο επιστρατεύει τις δυνάμεις ασφαλείας του για να υποδεχτεί τον πρόεδρο Τραμπ, χωρίς ωστόσο να είναι επαρκώς προετοιμασμένες, όπως ανέφερε επισήμως  η Εθνική Ένωση Αστυνομικών και Προσωπικού Ασφαλείας του Βελγίου.

Συνολικά περίπου 3.000 αξιωματούχοι των δυνάμεων επιβολής του νόμου φέρεται ότι θα επιστρατευθούν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, όπου θα παραστούν περισσότεροι από 24 ηγέτες κρατών, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Δείτε εδώ τη σελίδα:

https://www.facebook.com/events/144150509422343/

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)