to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:25 | 10.05.2017

Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου για το ρεκόρ προσλήψεων τον Απρίλιο: Το 54,9% των θέσεων αφορά θέσεις μόνιμης απασχόλησης (βίντεο)

Στο ρεκόρ προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα που σημειώθηκε τον Απρίλιο με 92.132 νέες θέσεις εργασίας, από τις οποίες 50.000 πλήρους απασχόλησης, αναφέρθηκε, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ στην ενημερωτική εκπομπή «Ακριβώς στις 10» με τους Χρήστο Παγώνη και Νίκο Αγγελίδη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.


Στο ρεκόρ προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα που σημειώθηκε τον Απρίλιο με 92.132 νέες θέσεις εργασίας, από τις οποίες 50.000 πλήρους απασχόλησης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Όπως εξήγησε πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2001 μέχρι σήμερα, καθώς τον περασμένο Απρίλιο δημιουργήθηκαν 92.132 καθαρές θέσεις εργασίας και το πρώτο τετράμηνο του έτους δημιουργήθηκαν 125.770, όταν τη χρονιά του success story του κ. Σαμαρά, το 2014, είχαμε 60.000 νέες προσλήψεις τον Απρίλιο και 101.426 το πρώτο τετράμηνο του έτους.

«Το σημαντικότερο όμως», πρόσθεσε η κ. Αντωνοπούλου, «είναι το γεγονός ότι το  54,9% των θέσεων που δημιουργήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, αφορά θέσεις μόνιμης απασχόλησης»

Περιγράφοντας τις αιτίες της αλλαγής αυτής επισήμανε ότι οφείλεται στις θετικές προβλέψεις για αύξηση του τουρισμού το καλοκαίρι, καθώς επίσης και ότι έχει διευρυνθεί η τουριστική περίοδος. Δεν παρέλειψε να σημειώσει τη μεγάλη σημασία που έχουν οι εντατικοί έλεγχοι που γίνονται από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και τον κ. Ηλιόπουλο.

Οι θέσεις μόνιμης απασχόλησης αφορούν κυρίως τον τουρισμό, την εστίαση, αλλά και το λιανικό εμπόριο, ωστόσο οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομίας για υποστήριξη επιχειρηματικών σχεδίων από το ΕΣΠΑ, το 50% προέρχονται από το χώρο της βιομηχανίας. Αυτό συνεπάγεται καινούριες θέσεις και και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Σταδιακά η οικονομία ομαλοποιείται οπότε θα δημιουργούνται πιο σταθερές σχέσεις εργασίας.

Η κ. Αντωνοπούλου δήλωσε αισιόδοξη για την ανατροπή της δύσκολης κατάστασης στο χώρο της εργασίας με τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Ο τουρισμός εξακολουθεί να είναι ένας από τους δυναμιοκούς κλάδους της χώρας, ιδιαίτερης σημασίας ωστόσο είναι το γεγονός ότι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου δημιουργεί μια πιο σταθερή βάση στο τομέα της εργασίας. «Οι προσπάθειες της αρμόδιας υπουργούς, της κ. Κουντουρά πιάνουν τόπο» τόνισε η κ. Αντωνοπούλου και πρόσθεσε ότι η πρόσφατη εξαγγελία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό θα ανοίξει νέες δυνατότητες.

Η ένταξή μας στην ποσοτική χαλάρωση και η σταθερότητα στην οικονομία θα δώσουν άλλη δυναμική στον τομέα της εργασίας υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενη στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στα οποία απασχολούνται 43.000 άνθρωποι τόνισε ότι προχωρούν με πολύ καλά αποτελέσματα. «Ο κόσμος θέλει να ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα λόγω της εξασφάλισης της πλήρους απασχόλησης για 8 μήνες, και της δυνατότητας επιμορφωτικών σεμιναρίων που θα τους επιτρέψουν στο μέλλον να διεκδικήσουν μια καλύτερη εργασία».

Υψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ανάσχεση του brain drain όπου γίνεται μεγάλη προσπάθεια με στοχευμένα προγράμματα για νέους, στο χώρο της πληροφορικής και του τουρισμού π.χ. σε ηλεκτρονικό εμπόριο και marketing που υπάρχει μεγάλη ζήτηση. 

Διαβάστε σχετικά:

Ρ. Αντωνοπούλου: Καταρτίζουμε τους ανέργους για τις νέες θέσεις εργασίας στις επενδύσεις που προωθούνται
 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)