to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με... σπασμένα τα φρένα κατεβαίνει τον κατήφορο της μικροπολιτικής η Ν.Δ.

Στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. αντιμετωπίζουν τη σύγκρουση που αναμένεται στη Βουλή για τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας ως τη “μητέρα των μαχών”, καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να επικρατήσουν συνθήκες άγριας πόλωσης και να ακυρώσει την προσπάθεια ανάκαμψης που δρομολογεί το Μέγαρο Μαξίμου.


Με... σπασμένα τα φρένα κατεβαίνει τον κατήφορο της μικροπολιτικής η Ν.Δ., καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να ενορχηστρώσει συνθήκες “βεντέτας” με την κυβέρνηση για όλα τα θέματα και εφ’ όλης της ύλης εν όψει της κοινοβουλευτικής μάχης για τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας, έφτασε χθες στο σημείο να παρέμβει στον τελικό Κυπέλλου κατηγορώντας τον ΠΑΟΚ για “πέτσινο γκολ”, καταγγέλοντας εκ νέου “διαπλοκή” με αφορμή μια συνέντευξη του επιχειρηματία Ι. Σαββίδη, με την οποία ο τελευταίος διεκδίκησε το δικαίωμά του να... λέει τη γνώμη του, και, σαν να μην έφταναν αυτά, ο Κυρ. Μητσοτάκης άνοιξε “βεντέτα” και με την ΕΡΤ για τον ίδιο λόγο: επειδή ένας δημοσιογράφος “τόλμησε” να... πει τη γνώμη του για τις γαλλικές εκλογές.

Στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. αντιμετωπίζουν τη σύγκρουση που αναμένεται στη Βουλή για τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας ως τη “μητέρα των μαχών”, καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να επικρατήσουν συνθήκες άγριας πόλωσης και να ακυρώσει την προσπάθεια ανάκαμψης που δρομολογεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Από κανάλι σε κανάλι και μετά στην ΟΝΝΕΔ

Ως εκ τούτου, από την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ δημόσιων εμφανίσεων, με στόχο να καλλιεργήσει το κλίμα πόλωσης. Την περασμένη Τετάρτη εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ενώ το Σάββατο έδωσε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ (Γ. Αυτιάς) και αμέσως μετά εκφώνησε δύο ομιλίες, μία στο “νέο αίμα” της Ν.Δ. που προέκυψε από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών και άλλη μία στα καινούργια γραφεία της ΟΝΝΕΔ ενόψει των φοιτητικών εκλογών στα τέλη του μήνα.

Επίσης, χθες, έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και σήμερα το μεσημέρι συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του για να κηρύξει... τον πόλεμο στην κυβέρνηση.

Σήμερα η Κ.Ο., δυσφορία βουλευτών

Η σημερινή ομιλία του προς τους βουλευτές της Ν.Δ. αναμένεται να αποτελέσει άλλη μία προειδοποίηση προς τους όποιους διαφωνούντες ότι δεν θα ανεχτεί αποκλίσεις από την κεντρική γραμμή του κόμματος, δηλαδή τη συνολική καταψήφιση μέτρων και αντίμετρων. Τα σχετικά μηνύματα έχουν ήδη αποσταλεί από την ηγεσία της Ν.Δ. από την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές δυσφορούν με το ενδεχόμενο καταψήφισης μέτρων, κάποια εκ των οποίων... περιέχονται στις εξαγγελίες του κόμματός τους! Για παράδειγμα, μόλις χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του να μειώσει τον συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων, από το 29% που είναι σήμερα, στο 20%, αλλά έχει δώσει εντολή στους βουλευτές του να καταψηφίσουν τη μείωσή του στο... 26%, που θα αποτελεί ένα από τα αντίμετρα που θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή.

Στόχος του προέδρου της Ν.Δ., πάντως, είναι, παρά τις πολιτικές αντιφάσεις που αναδεικνύει η στάση συνολικής καταψήφισης, να επιμείνει σ’ αυτή, ακόμη κι αν προκύψουν εσωκομματικοί κραδασμοί. Κι αυτό διότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να εμφανίσει την κυβέρνηση “απομονωμένη” στη Βουλή, “διαφημίζοντας” τα “αχρείαστα μέτρα” της συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Συν τοις άλλοις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναφερθεί και σήμερα αναλυτικά στα δικά του “αντίμετρα”, συνεχίζοντας την πλειοδοσία λαϊκισμού που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, όταν κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει “σήμερα” μέρος της υπεραπόδοσης του πλεονάσματος του 2016 - κάτι που θα επιβάρυνε τον φετινό προϋπολογισμό, αφού ο περσινός έκλεισε στις 28 Φεβρουαρίου. Με τον συγκεκριμένο ελιγμό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιχειρήσει να “εξευμενίσει” όσους “γαλάζιους” βουλευτές διαφωνούν με τη συνολική καταψήφιση, αλλά και να πραγματοποιήσει “ρελάνς” έναντι της κυβέρνησης ως προς το κοινωνικό προφίλ του.

Μέσω επιχειρηματιών οι... ελαφρύνσεις

Σε κάθε περίπτωση, μόνο ορισμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ το περασμένο Σάββατο είναι ικανά προκειμένου να αναδείξουν το μετέωρο των “αντίμετρων” του Κυρ. Μητσοτάκη. Ερωτηθείς, για παράδειγμα, αν ο ίδιος λέει ότι θα δώσει πίσω 1.000 ευρώ σε εκείνον που θα χάσει από τα μέτρα 1.000 ευρώ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέφυγε να απαντήσει θετικά και παρέπεμψε... στην ελάφρυνση των επιχειρηματιών. “Σε αυτόν που θα χάσει 1.000 ευρώ, δεν θα του πω εγώ ότι θα πάρει τα 1.000 ευρώ πίσω, αλλά θα του φέρω ένα συνολικό... πλαίσιο φοροαπαλλαγών, από το οποίο σίγουρα θα ευνοηθεί. Θα ευνοηθεί αυτός, θα ευνοηθεί σίγουρα ο επιχειρηματίας για να προσλάβει” είπε χαρακτηριστικά και όταν πιέστηκε να δώσει “λεπτομέρειες” για το πώς θα σκεφτόταν ο ίδιος να επιστρέψει το πλεόνασμα στην κοινωνία, περιορίστηκε σε μισόλογα: “Σε μια οικονομία που θα αναπτύσσεται με καλούς ρυθμούς ανάπτυξης, το κοινωνικό μέρισμα από τον πλούτο θα επιστραφεί στον πολίτη” είπε γενικόλογα, για να προσθέσει πως “θα επιστραφεί όταν μπορέσουμε να πετύχουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης που προσδοκούμε”.

"Όχι" προσλήψεις στην Παιδεία...

Εξάλλου, παρ’ ότι επανέλαβε ότι δεν σκοπεύει να κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, έδειξε... αλλεργία στις προσλήψεις. Ερωτηθείς, μάλιστα, αν ο ίδιος θα προσλάβει στον χώρο της Παιδείας και της Υγείας, αποκάλυψε τα πραγματικά σχέδιά του: “Μη με πάτε συνέχεια στις προσλήψεις, δεν είναι το πρόβλημα της εκπαίδευσης σήμερα το ζήτημα του αριθμού των καθηγητών και των δασκάλων, είναι τα πρότυπα σχολεία” είπε χαρακτηριστικά.

Μαξίμου: “Κατέρρευσε το αφήγημα Μητσοτάκη”

Το γραφείο του πρωθυπουργού δεν άφησε ασχολίαστες τις απανωτές εμφανίσεις του Κυρ. Μητσοτάκη. “Η δεύτερη παρουσία του κ. Μητσοτάκη σε τηλεπαράθυρο μέσα σε τρεις ημέρες επιβεβαιώνει την κατάρρευση του πολιτικού του αφηγήματος με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης” υπογράμμισε προχθές, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. πως “στην απέλπιδα προσπάθειά του να διασωθεί, καταφεύγει στην πλήρη διαστρέβλωση εννοιών και τσακώνεται με την πραγματικότητα. Είτε είναι αδαής, είτε ψεύτης!”. Σε ό,τι αφορά τις... ποδοσφαιρικές εκτιμήσεις του προέδρου της Ν.Δ., το γραφείου του πρωθυπουργού επανήλθε χθες, σχολιάζοντας σκωπτικά πως “το γαρ πολύ της απελπισίας γεννά παραφροσύνη”.

“Πέτσινο” γκολ και βεντέτα κατά Σαββίδη

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την αγωνία τού Κυρ. Μητσοτάκη να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση ενόσω η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ακύρωσε το ώς πρότινος “αφήγημά” του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε χθες στις υπόνοιες κατά του επιχειρηματία Ι. Σαββίδη και στις καταγγελίες του περί... διαπλοκής. Απεφάνθη, μάλιστα, ότι το γκολ του ΠΑΟΚ ήταν... “πέτσινο” και συνέδεσε τις καταγγελίες του με τη γνωστή τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ. Μάλιστα, η Ν.Δ. έδωσε συνέχεια χθες το βράδυ, όταν δημοσιεύθηκε συνέντευξη του επιχειρηματία στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την οποία ο ίδιος επέμεινε στην πρόβλεψή του ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης “δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός”, ξεκαθαρίζοντας εμφατικά ότι “εκφράζει δημόσια την άποψή του”.

Η Ν.Δ., λοιπόν, επανήλθε, τονίζοντας: “Κάθε πολίτης έχει ασφαλώς το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Όταν, όμως, σε κάποιον επιχειρηματία χαρίζονται από την κυβέρνηση πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και εκείνος ως αντάλλαγμα επιτίθεται συνεχώς στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξαγοράζει ΜΜΕ, αυτός είναι ο ορισμός της διαπλοκής”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)