to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 08.05.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Εξουδετερώσαμε έναν πολιτικό εκβιασμό (βίντεο)

«Η κυβέρνηση εξουδετέρωσε έναν πολιτικό εκβιασμό, διότι δεν έγιναν αποδεκτά τα μέτρα λιτότητας που επιζητούσε το ΔΝΤ», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.


«Η κυβέρνηση εξουδετέρωσε έναν πολιτικό εκβιασμό, διότι δεν έγιναν αποδεκτά τα μέτρα λιτότητας που επιζητούσε το ΔΝΤ», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Γ. Κατρούγκαλος εκτίμησε ότι τα μέτρα ήταν «κακόπιστα γιατί η βάση των απαιτήσεων του ΔΝΤ ήταν ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα, ενώ ειδικά στο ασφαλιστικό ξανάνοιξαν ένα θέμα που είχε κλείσει στην α’ αξιολόγηση».

«Δυστυχώς όμως οι Ευρωπαίοι είχαν δώσει στο ΔΝΤ το ρόλο του επικαθοριστή των διαπραγματατεύσεων», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν ή να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό, ή να σέρνεται η διαπραγμάτευση για πολύ καιρό».

Τα μέτρα λιτότητας που ήθελε το ΔΝΤ για το 2017, 2018 δεν πέρασαν, ενώ όπως εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος «από το 2019 τα μέτρα που θα παρθούν και θα έχουν αρνητικό πρόσημο θα ισορροπούνται με μέτρα με θετικό πρόσημο. Επομένως παρόλο που υπάρχουν και παράλογα μέτρα το πακέτο είναι καλό, κυρίως γιατί εξουδετερώσαμε τον πολιτικό εκβιασμό».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι «οι μειώσεις επί Ν.Δ. ήταν 44 δις ενώ η αναπροσαρμογή στην οποία εξαναγκάστηκε η κυβέρνηση ήταν 1% δηλαδή 1,7 δις και 1% από το 2019 και μετά. Τα θετικά μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν ισορροπία στο σύνολο της οικονομίας από τα θετικά, άρα για πρώτη φορά δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ πρόσθετης λιτότητας».

«Σταματάει η μαυρίλα της λιτότητας» επανέλαβε τέλος ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρχει στο νομοσχέδιο ποσοτικοποίηση θετικών και αρνητικών μέτρων.

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)