to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:29 | 03.05.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Μάρδας: Βαίνουμε προς ένα τέλος με θετικό αποτέλεσμα

Ο Δημήτρης Μάρδας, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Καθηγητής Οικονομικών στο ΑΠΘ και βουλευτής Β` Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέλυσε μιλώντας στην εκπομπή «Δύο Ξένοι Στην Ίδια Πόλη» με τον Γιώργο Τραπεζιώτη και τον Προκόπη Αγγελόπουλο την συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.


Για την συμφωνία

Ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι ζητούμενο ήταν η συμφωνία να ολοκληρωθεί και είπε ότι, «για πρώτη φορά κλείνει συμφωνία στην οποία προβλέπονται και αντίμετρα τα οποία ανακουφίζουν από την λιτότητα που έχουν επιβάλλει οι δανειστές». Παράλληλα ο πρώην Υπουργός υπογράμμισε ότι, «τον Δεκέμβριο του 2015 αρχίσαμε την διαπραγμάτευση με τους δανειστές να θέλουν 4,5 δισεκατομμύρια σε νέα μέτρα, χωρίς περαιτέρω συζητήσεις». «Συνεπώς το ότι φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε και για αντίμετρα είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι». «Το μεγαλύτερο μειονέκτημα», σημείωσε ο κ. Μάρδας, «είναι ο χρόνος». «Καθώς, τώρα θέλουμε ταχύτερο βηματισμό για την ανάκαμψη της οικονομίας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στο σημείο αυτό ότι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έπρεπε να καμφθούν οι εμμονές του ΔΝΤ, που μελετούν όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης με βάση συγκεκριμένους αλγόριθμους.

Για την κριτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην συμφωνία

Ο κ. Μάρδας ανέφερε πως «προκαλεί ερωτήματα η στάση της ΝΔ, καθώς ενώ γίνονται βήματα προς την σωστή κατεύθυνση όσον αφορά π.χ. τα μέτρα που διευκολύνουν τις επενδύσεις των επιχειρήσεων. Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να είναι μακριά από αυτό, τι ακριβώς και ποιους εξυπηρετεί μια τέτοια στάση», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)