to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:29 | 02.05.2017

Οικονομία

Π. Τόμσεν: Μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους πρέπει να πηγαίνουν χέρι - χέρι

Μήνυμα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στέλνει το ΔΝΤ μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας Ελλάδας – θεσμών, στην Ευρώπη.


Μήνυμα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στέλνει το ΔΝΤ μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας Ελλάδας – θεσμών, στην Ευρώπη.

Ο Πάουλ Τόμσεν, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χαιρέτισε τη συμφωνία των θεσμών με τις ελληνικές αρχές, σημειώνοντας ότι «η τεχνική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να πάει χέρι – χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Όπως διευκρίνισε το στέλεχος του ΔΝΤ, θα χρειαστεί να δοθούν εγγυήσεις στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το ότι υπάρχει κοινή αντίληψη του Ταμείου και των ευρωπαϊκών θεσμών για το είδος των μέτρων που χρειάζονται για την ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους.

Αναφορικά με τη συμφωνία, ο Πόουλ Τόμσεν είπε πως θα δημιουργήσει δημοσιονομικά περιθώρια για την εφαρμογή πολιτικών φιλικών προς την ανάπτυξη και πως θα διευρύνει τη φορολογική βάση και θα μειώσει τα φορολογικά βάρη, ενώ την ίδια στιγμή θα εξορθολογίσει την ασφαλιστική δαπάνη, κατευθύνοντας πόρους στην στήριξη των ασθενέστερων.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bloomberg: EuroWorking Group για τη συμφωνία στις 4 Μαΐου

Γ.Ντάισελμπλουμ - Π.Μοσκοβισί: Ανοίγει ο δρόμος για το χρέος

Ανοίγει ο δρόμος για τις συζητήσεις, τις επόμενες εβδομάδες, για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, επεσήμανε νωρίτερα, μέσω Twitter, o πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.Συγκεκριμένα, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει τα εξής: «Καλωσορίζω την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας στο πακέτο πολιτικής. Το πακέτο αυτό θα συμπληρωθεί με τις συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Από την πλευρά ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σημείωσε με ανακοίνωσή του ότι τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους καθώς με τη συμφωνία που σημειώθηκε, «ανοίγει ο δρόμος για τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)