to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8η αναβολή του ΣτΕ για τον αγωγό TAP- Η υπόθεση μετατέθηκε για τον Οκτώβρη

Για 8η φορά (αν δεν χάσαμε το μέτρημα) αναβάλλεται η υπόθεση προσφυγής του Δήμου Καβάλας στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ.


Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει, εκτός του Δήμου Καβάλας, και Σερρών, Εμμανουήλ Παπά και Δοξάτου, καθώς και ο Αγροτικός Σύλλογος Ν. Καβάλας και μεμονωμένοι πολίτες, αποσκοπώντας στην αλλαγή της σχεδιασμένης όδευσης του αγωγού. 
 
Παρά το γεγονός ότι η προσφυγή κατατέθηκε στα τέλη του 2014, και παρά το αδιέξοδο στη συνεννόηση μεταξύ των κατασκευαστών του αγωγού και των κατοίκων του πρώην Δήμου Φιλίππων και φορέων της Καβάλας, για άλλη μια φορά, ο εισηγητής του ΣτΕ δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος. 
 
Όπως γνωστοποίησε στο «Κόκκινο Καβάλας», ο συνήγορος των φορέων της Καβάλας, Χρυσόστομος Βελάκης, η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 4 Οκτώβρη 2017, δηλαδή, αν εκδικαστεί τότε, θα έχουν περάσει 3 χρόνια από την κατάθεση της αίτησης!
 
Η υπόθεση είχε πρώτη ημερομηνία εκδίκασης την 4η Φλεβάρη 2015, οπότε αναβλήθηκε για τις 10 Ιούνη 2015. Η δεύτερη αναβολή δόθηκε για τις 4 Δεκέμβρη 2015 και η τρίτη για τις 17 Φλεβάρη 2016. Τότε αποφασίστηκε να εξεταστεί η υπόθεση από διευρυμένη σύνθεση του ΣτΕ (αντί για 5 θα την δικάσουν 7 μέλη) στις 11 Μάη 2016. Όμως αναβλήθηκε για πέμπτη φορά, για να εκδικαστεί στις 2 Νοέμβρη 2016, οπότε αναβλήθηκε για έκτη φορά, για την 1η Φλεβάρη. Η έβδομη αναβολή «έστελνε» την εκδίκαση για αύριο, 3 Μάη 2017, και την προηγούμενη Παρασκευή ανακοινώθηκε η νέα αναβολή για τις 4 Οκτώβρη.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Βελάκης, «πίσω από την υπόθεση βρίσκεται και η ελληνική Κυβέρνηση. Ενδεχομένως, μια απόφαση που θα προσέβαλλε την όδευση του αγωγού, θα προκαλούσε μεγάλο πονοκέφαλο, κι έχω την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει νέους πονοκεφάλους, πέραν αυτών που έχει». Μάλιστα, δήλωσε ότι, σε περίπτωση νέας αναβολής, θα εισηγηθεί στην δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, να εκδώσει επίσημη θέση από την πλευρά των αιτούντων την ακύρωση, ως προς το τι συμβαίνει σ’ αυτήν την υπόθεση». Τόνισε, δε, ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να υπάρξει κατάληξη».
 

* Ακούστε δήλωση του Χρυσόστομου Βελάκη στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)