to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:53 | 24.04.2017

Διεθνή

Γερμανία: Θα παραμείνει στην ηγεσία του CSU ο Ζεεχόφερ

O σύμμαχος της Άγγελας Μέρκελ, ο Χριστιανοκοινωνιστής Χορστ Ζεεχόφερ, επιβεβαιώνει ότι θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος ενόψει των "δύσκολων" γερμανικών εκλογών


Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) προκειμένου να δώσει τη μάχη σε μια «πολύ δύσκολη», όπως αναμένει, εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο τον Σεπτέμβριο αλλά και στις κρατιδιακές εκλογές τον επόμενο χρόνο.

Ως πρόεδρος του CSU, του βαυαρικού αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγγελας Μέρκελ, ο Ζεεχόφερ είναι ο βασικός σύμμαχος της καγκελαρίου, ωστόσο σοβαρές διαφωνίες χαρακτήρισαν τη σχέση των δύο ηγετών τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας των επικρίσεων του Ζεεχόφερ εναντίον της μεταναστευτικής πολιτικής των ανοικτών συνόρων της Μέρκελ.

Ο 67χρονος είχε πει τα τελευταία χρόνια ότι δεν θα ηγείτο του συντηρητικού CSU στις κρατιδιακές εκλογές στη Βαυαρία το φθινόπωρο του 2018, ωστόσο ανώτεροι αξιωματούχοι του CSU πρόσφατα απηύθυναν έκκληση να παραμείνει και στις δύο θέσεις του: εκείνη του αρχηγού του κόμματος κι εκείνη του πρωθυπουργού του κρατιδίου.

«Το πάθος δεν με έχει εγκαταλείψει. Αντιθέτως, το έχω ακόμα, εξ ολοκλήρου» τόνισε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μόναχο, ενώ επισήμανε ότι σκοπεύει να ηγείται του CSU στις κρατιδιακές εκλογές του 2018.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ σημείωσε πως πιστεύει ότι οι συντηρητικοί έχουν μεγάλες πιθανότητες (να επικρατήσουν) στις ομοσπονδιακές εκλογές, όπου η Μέρκελ επιδιώκει μια τέταρτη θητεία στον προεδρικό θώκο. Ωστόσο συμπλήρωσε:

«Όλοι μας έχουμε επίγνωση ότι θα είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη διαδρομή».

Η Γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε το αίτημα του Ζεεχόφερ να επιβληθεί πλαφόν στον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που υποδέχεται η χώρα, ωστόσο οι συντηρητικοί κυβερνητικοί εταίροι αποφάσισαν την επαναπροσέγγιση καθώς η αναμέτρηση πλησιάζει και ενώ οι αντίπαλοι Σοσιαλδημοκράτες βλέπουν τα ποσοστά τους να αυξάνονται.

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η συμμαχία CDU/CSU προηγείται των Σοσιαλδημοκρατών κατά περίπου 5% ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)