to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:04 | 12.04.2017

Πολιτική

Π. Πολάκης: Κάποιοι να κοιμούνται ανήσυχοι - Μαυσωλείο της διαφθοράς το ΚΕΕΛΠΝΟ (βίντεο)

Η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστική Επιτροπής.


 

Μαυσωλείο της διαφθοράς  χαρακτήρισε την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ο Παύλος Πολάκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα της Υγείας και προειδοποίησε ότι κάποιοι πρέπει να κοιμούνται ανήσυχοι.

«Πρώτη φορά γίνεται εξεταστική για την υγεία και αυτό γιατί δεν μας έχουν στο χέρι. Βοούσε ο τόπος από εκατοντάδες δημοσιεύματα και τα θάψατε όλα. Από το 1981 ως το 2010 δόθηκαν 265 δισ ευρώ στην υγεία και από αυτά το 60% ήταν δημόσια και το 40% ιδιωτική δαπάνη. Από αυτά ήταν μαύρο χρήμα, υπερτιμολόγησης, ληστείας του ελληνικού λαού και αυτό έγινε με τις ευλογίες της πολιτικής εξουσίας που κυβέρνησε τον ελληνικό λαό» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Το μαύρο χρήμα, είπε ο κ. Πολάκης, ανέρχεται σε 85 δισ. ευρώ, το ένα τέταρτο του δημόσιου χρέους και έφερε παραδείγματα υπερτιμολογήσεων φαρμάκων, αναλώσιμων και ορθοπεδικών υλικών, που έγιναν, όπως είπε, με τις ευλογίες ενός κατεστημένου που κυβέρνησε την Ελλάδα 40 χρόνια.

Σχετικά με την φαρμακευτική δαπάνη, ανέφερε ότι από 1,9 δισ. ευρώ το 2001, έφτασε τα 5,4 δισ. το 2009. «Τόσο πολύ αρρωστήσαμε, τόσο πολύ αυξήθηκαν οι τιμές;» αναρωτήθηκε, υποστηρίζοντας ότι «παραπάνω από τα μισά κάθε χρονιάς είναι μαύρο χρήμα και αυτό έγινε επί συγκεκριμένων κυβερνήσεων».

Και αναφέρθηκε στα μεγάλα σκάνδαλα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Να μην ελέγξουμε τον πρόεδρο του, ή το κτίριο; ή την προγραμματική σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ - ΟΚΑΝΑ. Να μην δούμε τις κάμερες για τη γρίπη; Λήθη στο παρελθόν; Να μην δούμε την απευθείας ανάθεση στο ΣΚΑΙ; Γι' αυτό ο ΣΚΑΙ βγάζει του Μαραντζίδη τις δημοσκοπήσεις, του ΠΑΜΑΚ» είπε ο Παύλος Πολάκης.

«Να μην έλεγξουμε τη Novartis, το σκάνδαλο με φάρμακο του φάιζερ, το ίδιο έγινε και με το φάρμακο για τον ιό του Νείλου. Οι βηματοδότες στην Ελλάδα ήταν 6.500 ευρώ και στην Ευρώπη 1.200, ενώ ανέφερε και πολλά άλλα παραδείγματα όπως για ορθοπεδικά υλικά» τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναφέρθηκε επίσης στην αποζημίωση των φαρμάκων στην Ελλάδα, αμφισβητώντας ότι τηρούνταν η διαδικασία με τις τρεις χαμηλότερες τιμές της Ευρώπης, μίλησε για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και προϊόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες Novartis και Roche, χρέωναν μοριακό έλεγχο του αίματος το 2006, 50 ευρώ, όταν στην Πολωνία κόστιζε 8,5 και δόθηκαν 200 εκατ. ευρώ. Συνεχίζοντας ο κ. Πολάκης είπε ότι μίζα από την Pfizer έπαιρναν 3.000 γιατροί για να προωθήσουν στατίνες, βηματοδότης στην Ελλάδα είχε μέση τιμή 6.500 και στην Ευρώπη 600 ευρώ.

«Δεν θα λογοδοτήσει κανένας γι’ αυτό, να μην τα ψάξουμε, λήθη στο παρελθόν…» είπε, τονίζοντας ότι όλα αυτά «κάποιος τα καθοδηγούσε πολιτικά».

Σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το χαρακτήρισε «μαυσωλείο διαφθοράς και offshore κυβερνήσεων» ενώ μίλησε και για παράνομες προσλήψεις από υπουργούς Υγείας, αναφέροντας τον κ. Γεωργιάδη.

Το άλλο σκάνδαλο αφορά το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» του οποίου το πέρασμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, οργανώθηκε από «τρεις υπουργούς».

Απαντώντας στο επιχείρημα της αντιπολίτευσης, γιατί στην εξεταστική δεν περιλαμβάνονται και τα δύο τελευταία χρόνια, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μοιάζουμε κουμπάρε. Δεν είμαστε το ίδιο. Όταν ο ελληνικός λαός, μετά από 20 χρόνια σας εμπιστευθεί ξανά, να μας ελέγξετε εσείς».

Για πρώτη φορά, κατέληξε ο κ. Πολάκης, υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν την έχουν στο χέρι, που δεν μπορούν να την απειλήσουν και θα δοθεί η δυνατότητα να βρεθεί η διαδρομή του μαύρου χρήματος και «κάποιοι να κοιμούνται ανήσυχοι».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)