to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 12.04.2017

Πολιτική

Με τη διοίκηση της Fraport συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας: «Είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθεί η εικόνα των αεροδρομίων»

Στο επίκεντρο η παραχώρηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων. Στη συνάντηση συμμετέχει και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για τα στρατιωτικά αεροδρόμια Χανίων και Ακτίου


«Σήμερα στέλνετε ένα σημαντικό μήνυμα με την επένδυση του 1,234 δισ. ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τη διοίκηση της Fraport, χαρακτηρίζοντας «σημαντική στιγμή για την Ελλάδα», τη συγκεκριμένη συγκυρία.

«Αυτό το πετύχαμε έπειτα από μια δύσκολη πράγματι αλλά εν τέλει παραγωγική διαπραγμάτευση. Δύσκολη διαπραγμάτευση διότι από την πλευρά μας θέλαμε να διασφαλίσουμε τις εργασιακές σχέσεις, τις θέσεις εργασίας, καθώς και τη διαρκή αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων που αποτελούν την πρώτη εντύπωση της χώρας μας για τους τουρίστες και τους επισκέπτες που φτάνουν στην Ελλάδα μέσω αυτών [των αεροδρομίων]. Και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η εικόνα θα γίνεται όλο και καλύτερη», σημείωσε επίση ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Fraport, εξέφρασε τη προσήλωση της κοινοπραξίας να επενδύσει σημειώνοντας «είμαστε χαρούμενοι και προσηλωμένοι στην επένδυση. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, ένας υπέροχος προορισμός. Είμαστε προσεκτικοί και αποφασισμένοι για αυτή την επένδυση των 40 ετών».

Υπενθυμίζεται πως η κοινοπραξία FRAPORT AG-SLENTEL Ltd. κατέβαλε στο ελληνικό Δημόσιο εφάπαξ τίμημα ύψους 1,234 δισ. ευρώ για την εκμετάλλευση των αεροδρομίων για τα επόμενα 40 χρόνια. Τα 14 αεροδρόμια που παραχωρούνται βρίσκονται στις εξής πόλεις-περιοχές: Άκτιο, Χανιά, Καβάλα, Κεφαλονιά Κέρκυρα, Κω, Μυτιλήνη, Μύκονο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο. Εξ αυτών τα τρία αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα) αποτελούν πύλες στην ηπειρωτική χώρα, ενώ τα υπόλοιπα 11 βρίσκονται στα νησιά.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)