to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:17 | 07.04.2017

πηγή: philenews.com

Διεθνή

Ικανοποίηση για τη «διόρθωση του λάθους» εκφράζει ο Ακιντζί

Ο ίδιος αναφέρει ότι υπάρχει ανάγκη «για ανάπτυξη κουλτούρας ειρήνης, ανεκτικότητας και επανένωσης και όχι για έννοιες όπως η Ένωση, η διχοτόμηση, η προσάρτηση».


Σε γραπτή του δήλωση, ο Μουσταφά Ακιντζί αναφέρει ότι είναι ευχάριστο να βλέπει ότι έχουν ληφθεί μέτρα για τη διόρθωση αυτού του λάθους. «Όπως υποδεικνύουμε και επικρίνουμε το λάθος, πρέπει επίσης να αναγνωρίζουμε το σωστό» σημειώνει. Ο ίδιος αναφέρει ότι υπάρχει ανάγκη «για ανάπτυξη κουλτούρας ειρήνης, ανεκτικότητας και επανένωσης και όχι για έννοιες όπως η Ένωση, η διχοτόμηση, η προσάρτηση».

Αναλυτικά η δήλωση Ακιντζί: 

Η ελληνοκυπριακή απόφαση της 10ης Φεβρουαρίου, που χαρακτήριζε το ενωτικό δημοψήφισμα ως γεγονός άξιο να γιορτάζεται στα σχολεία, οδήγησε σε μια μαζική έκρηξη και αντίδραση από πλευράς των Τουρκοκυπρίων. Η απόφαση αυτή προκάλεσε επίσης ορισμένες αναταραχές στην ε/κ κοινότητα. Η εξέλιξη αυτή, η οποία δεν εξυπηρετεί την κουλτούρα ειρήνης που χρειαζόμαστε με κάθε τρόπο, έχει επηρεάσει αναμφίβολα αρνητικά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και προκάλεσε επίσης τη διακοπή τους.
 
Παρά τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, των δύο μεγάλων κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για τη διόρθωση αυτού του λάθους. Όπως υποδεικνύουμε και επικρίνουμε το λάθος, πρέπει επίσης να αναγνωρίζουμε το σωστό.
 
Μετά από αυτή την απόφαση της ε/κ Βουλής να διορθώσει το λάθος, θα πρέπει τώρα να κοιτάξουμε μπροστά εφόσον το δημοψήφισμα για την Ένωση δεν περιλαμβάνεται στα γεγονότα που πρέπει να εορτάζονται στα σχολεία. Καθώς χτίζουμε το μέλλον, υπάρχει ανάγκη για ανάπτυξη κουλτούρας ειρήνης, ανεκτικότητας και συνεργασίας και όχι για έννοιες όπως η Ένωση, η διχοτόμηση, η προσάρτηση.
 
Κατά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που θα αρχίσουν την Τρίτη 11 Απριλίου πρέπει να εργαστούμε για ένα νέο ξεκίνημα και να δημιουργήσουμε μια νέα δομή στην οποία οι μόνιμες ειρηνικές συνθήκες θα επικρατήσουν. Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ελπίζω και εύχομαι ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα ενεργήσουν γι’ αυτό το γεγονός με συνείδηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)