to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συμβασιούχοι του Δήμου Καβάλας διεκδικούν δικαστικώς την πληρωμή δεδουλευμένων 3 μηνών

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου Καβάλας, για να πληρωθούν τους μισθούς τριών μηνών κατέθεσαν 36 από τους 68 συμβασιούχους του Δήμου, για τους οποίους δεν εγκρίνει τα σχετικά εντάλματα πληρωμής ο επιθεωρητής του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


Όπως δήλωσε στο «Κόκκινο Καβάλας» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Καβάλας και προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν μετά το Πάσχα, όμως η ειρηνοδίκης έκανε δεκτό το αίτημά τους για έκδοση προσωρινής διαταγής πληρωμής μέρους των μισθών τους. Οι μεν εργαζόμενοι εξέθεσαν την οικονομική κατάστασή τους (έχουν να πληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2017), ενώ ο Δήμος δήλωσε ότι δεν ευθύνεται κι ότι δεν έχει πρόβλημα πληρωμής των μισθών. Έτσι, οι προσφεύγοντες θα πληρωθούν ένα μηνιάτικο πριν από το Πάσχα. Παραλλήλως, κατέθεσαν και αγωγή κατά του Δήμου, η οποία ορίστηκε να εκδικαστεί στις 22 Μάη 2017, αν και, όπως πιστεύει ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, μέχρι τότε θα έχουν δικαιωθεί. Οι υπόλοιποι, πιθανώς, θα περιμένουν είτε να δοθεί θετική γι’ αυτούς απάντηση από το κεντρικό Ελεγκτικό Συνέδριο ή θα προβούν σε ανάλογες δικαστικές προσφυγές.
 
Το Υπουργείο εξετάζει νέα λύση;
Όπως είναι γνωστό, σε πολλούς Νομούς, οι επίτροποι δεν εγκρίνουν τα εντάλματα για την πληρωμή των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις έχουν ανανεωθεί, ισχυριζόμενοι ότι οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν το δικαίωμα διεκδίκησης μονιμοποίησής τους, ενέργεια που κρίνουν ως αντισυνταγματική. Κι αφού οι όποιες ενέργειες της Κυβέρνησης δεν «έπεισαν» το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με πληροφορίες του κ. Χατζηκωνσταντίνου, το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει «κλειστό» διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, στον οποίο θα προκηρυχτούν όλες οι επίμαχες θέσεις κατά Δήμο, με μοριοδότηση των συγκεκριμένων συμβασιούχων.
 
(Φωτογραφία από συγκέντρωση των συμβασιούχων κατά την επίσκεψη στον Δήμο Καβάλας του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, πριν από έναν μήνα)

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο», πατώντας εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)