to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Wikileaks αποκαλύπτει περισσότερα για τις μεθόδους hacking της CIA

Η τελευταία διαρροή πληροφοριών από το Wikileaks περιλαμβάνει τον πραγματικό κώδικα, ο οποίος χρησιμοποιείται από την CIA για την μεταμφίεση του κακόβουλου λογισμικού.


Ένα ακόμη πλήγμα πρόσθεσε το Wikileaks στις επιχειρήσεις κυβερνο-επιθέσεων της CIA, δημοσιεύοντας αρχεία τα οποία αποκαλύπτουν τρόπους που η υπηρεσία πληροφοριών «καμουφλάριζε» τις επιθέσεις με malware.

Πιο συγκεκριμένα, στον ιστότοπο αναρτήθηκε ο πηγαίος κώδικας του Marble Framework, το οποίο είναι μία σειρά εργαλείων που το Wikileaks ισχυρίζεται πως χρησιμοποιούσε πέρυσι η CIA, για να αποφύγει τον εντοπισμό. Αποκαλύπτονται, επίσης, οι τεχνικές που χρησιμοποιεί η CIA για να μην είναι ανιχνεύσιμα τα κακόβουλα προγράμματα που χρησιμοποιεί στις επιχειρήσεις της.

Σύμφωνα με τον Jake Williams, ειδικό σε θέματα ασφαλείας από την εταιρεία Rendition InfoSec ο οποίος εξέτασε το υλικό, φαίνεται πως τα αρχεία αντιστοιχούν σε «τεχνικές συσκότισης κώδικα» (Code Obfuscation). Όπως λέει, κάθε χάκερ, από τους ερασιτέχνες μέχρι όσους δρουν με κρατική υποστήριξη, χρησιμοποιεί ιδιαίτερες τεχνικές συσκότισης, όταν αναπτύσσει malware.

Μέχρι στιγμής η αμερικανική μυστική υπηρεσία δεν έχει κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την αυθεντικότητα των πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει, ωστόσο εκπρόσωπος της CIA δήλωσε πρόσφατα ότι η υπηρεσία είναι «βαθιά ενοχλημένη» από τις αποκαλύψεις.

Πηγή: techworld

tags: CIA, wikileaks

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)