to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:59 | 03.04.2017

Διεθνή

Χάνονται οι ελπίδες για επιζώντες μετά το ναυάγιο στον Ατλαντικό

Το Ναυτικό της Ουρουγουάης είπε χθες ότι χάνει ελπίδες να βρει επιζώντες από τα υπόλοιπα 22 μέλη του πληρώματος που χάθηκαν δύο ημέρες αφότου ένα νοτιοκορεάτικο φορτηγό που μετέφερε μετάλλευμα βυθίστηκε στον Νότιο Ατλαντικό, ωστόσο θα συνεχίσουν τις έρευνες, είπε εκπρόσωπος του Ναυτικού.


Προς το παρόν έχουν διασωθεί δύο Φιλιππινέζοι μέλη του πληρώματος που επέβαιναν σε σωσίβια σχεδία το Σάββατο, αλλά οι άλλες σωσίβιες σχεδίες και λέμβοι που έχουν βρεθεί στην περιοχή είναι άδειες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap.

"'Οσο περνάνε οι ώρες, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να τους βρούμε", είπε εκπρόσωπος του Ναυτικού της Ουρουγουάης Γκαστόν Χαουνσόλο στο πρακτορείο Reuters.

Είπε ότι ένα βραζιλιάνικο αεροπλάνο είχε περάσει ανιχνευτικά πάνω από την περιοχή χθες το πρωί και ένα πολεμικό πλοίο της Αργεντινής θα συνεργαζόταν στην έρευνα. Το φορτηγό βυθίστηκε την Παρασκευή περίπου 3.700 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ουρουγουάης, είπε ο Χαουνσόλο.

Από αυτούς που αγνοούνται, 8 είναι υπήκοοι της Νότιας Κορέας και 14 των Φιλιππινών.

Το τεράστιο φορτηγό πλοίο "Stellar Daisy" είναι ιδιοκτησία της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Polaris Shipping, η οποία εδρεύει στο Μπούσαν. Μετέφερε σιδηρομετάλλευμα από τη Βραζιλία στην Κίνα όταν έστειλε στους ιδιοκτήτες σήμα κινδύνου την Παρασκευή, μετέδωσε το Yonhap.

Το τελευταίο μήνυμα που έλαβε η εταιρεία ήταν την Παρασκευή από μέλος του πληρώματος που είπε ότι το νερό είχε αρχίσει να εισρέει στο πλοίο από την αριστερή πλευρά και το πλοίο να γέρνει με γρήγορο ρυθμό, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)