to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 17.03.2017

Πολιτική

Εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας: Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της "Ωρας του Πρωθυπουργού".


Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς σχετική πρωτοβουλία θα αναλάβουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Τίποτε κρυφό από τον ήλιο» υπογράμμισε σχετικά, για να προσθέσει: «Οι μαγκιές όχι στα τηλεπαράθυρα, αλλά εδώ… και κάποιοι μπορεί να χάσουν τα χαμόγελά τους».

«Εγώ θα είχα πρόβλημα, υπουργοί μου να πηγαίνουν σε προανακριτικές, δεν θα πήγαινα στο Μαντείο των Δελφών να το παίζω σοφός» ανέφερε κλείνοντας τη σχετική αναφορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ευπρόσδεκτη, χαρακτήρισε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, την πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία: «Η κυβέρνηση -που πεισματικά αρνείται να κάνουμε εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τα capital controls- προανήγγειλε σήμερα εξεταστική για την Υγεία. Εξαιρετικά ευπρόσδεκτη. Να διερευνηθούν όλα - φυσικά μέχρι σήμερα. Για να ξέρει ο ελληνικός λαός με απόλυτη διαφάνεια πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματά του. Εκεί θα δούμε πολλά για την «"πρώτη φορά Αριστερά"», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.



Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συμφωνεί με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία:

Η αρμόδια βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου με δήλωσή της ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι θα εξεταστούν και τα πεπραγμένα του κ. Πολάκη ιδίως για τον ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015 όπως αναφέρει η σχετική αναφορά που έχει κατατεθεί στη δικαιοσύνη.

«Με καμία επιχείρηση σκανδαλολογίας δεν μπορεί να καλύψει τη διάλυση που έχει φέρει στο σύστημα υγείας. Ο κ. Τσίπρας με τα ψέματα και τις αυταπάτες του βλάπτει σοβαρά την υγεία», υπογράμμισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει: «Εξεταστική και για την υγεία. Συμφωνούμε και έχουμε πολλά να πούμε. Αν και για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλα αυτά είναι αντίμετρα για να περάσουν τα μέτρα».

«Ναι» στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία θα πει το ΚΚΕ, όπως γνωστοποίησε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας όμως ότι το κόμμα δεν έχει αυταπάτες.

Κατά τον κ. Καραθανασόπουλο, η κυβέρνηση στην Ώρα του Πρωθυπουργού πρόσφερε «θεάματα και μάλιστα κακόγουστα χωρίς όμως άρτο». «Μια νέα Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνήσει τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Σκάνδαλα βεβαίως, όμως αυτά τα σκάνδαλα αποτελούν παιδί του συστήματος και βεβαίως οι ανταγωνισμοί– και αυτό αναδεικνύεται –ανάμεσα στις πολυεθνικές είναι και η αιτία που ξεκινούν αυτά τα σκάνδαλα», πρόσθεσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σχολίασε ότι «βεβαίως και υπήρχαν σκάνδαλα και σπατάλη στο χώρο της υγείας, όμως στο όνομα του να περιοριστεί αυτή η σπατάλη οι κυβερνήσεις και η σημερινή προώθησαν την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του χώρου της υγείας.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο φάρμακο ότι το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία από το 2009 έως σήμερα πλήρωσαν 57% λιγότερο και οι ασφαλισμένοι ως συμμετοχή πλήρωσαν 43% περισσότερο», πρόσθεσε. 

 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)