to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:01 | 14.03.2017

Διεθνή

Γαλλία: Δίωξη κατά Φιγιόν για την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του και των παιδιών του

Την πληροφορία αυτή, που μετέδωσε πρώτη η σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine, επιβεβαίωσε ο συνήγορος του Φιγιόν, ο Αντονέν Λεβί


"Η απαγγελία των κατηγοριών έγινε σήμερα το πρωί. Η διαδικασία επιταχύνθηκε ώστε να διεξαχθεί σε ήρεμες συνθήκες" εξήγησε ο δικηγόρος του συντηρητικού πολιτικού ο οποίος το τελευταίο διάστημα διαμηνύει ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του "μέχρι τέλους".

Σε βάρος του 63χρονου πολιτικού απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατάχρηση δημόσιων κονδυλίων, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και συνέργεια σε υπεξαίρεση και παράλειψη της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης στην Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια δικαστική πηγή.

Με βάση τη γαλλική νομοθεσία, η απαγγελία κατηγοριών σημαίνει ότι υπάρχουν "σοβαρές ενδείξεις" για την πιθανή ανάμιξη ενός υπόπτου σε μια εγκληματική ενέργεια. Είναι ένα πρώτο βήμα προς τη διεξαγωγή δίκης, όμως αρκετές τέτοιες υποθέσεις τελικά μπήκαν στο αρχείο, χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Ο ίδιος ο Φιγιόν είχε ανακοινώσει πριν από περίπου δύο εβδομάδες ότι η απαγγελία κατηγοριών επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη, 15 Μαρτίου. O Φιγιόν διαμηνύσει ότι θα συνεχίσει "μέχρι τέλους" την προεκλογική εκστρατεία του. Είναι ο πρώτος υποψήφιος μεγάλου κόμματος για την προεδρία της Γαλλίας που διεξάγει προεκλογική εκστρατεία φέροντας το βάρος μιας δικαστικής δίωξης.

Την ίδια στιγμή σήμερα η εφημερίδα Le Parisien αποκάλυψε ότι τα δύο παιδιά του Φιγιόν, τα οποία ο πατέρας τους είχε απασχολήσει ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς του από το 2005 έως το 2007, είχαν επιστρέψει ένα μέρος των μισθών τους στους γονείς τους.

Σημειώνεται ότι, πριν λίγο καιρό η εφημερίδα Le Canard enchaîné είχε αποκαλύψει στα τέλη Ιανουαρίου πως η σύζυγός του ήταν κοινοβουλευτική βοηθός του η οποία μισθοδοτείτο για χρόνια, μια απασχόληση την οποία το ζεύγος δεν είχε αναφέρει ποτέ.

Από το 1986 έως το 2013, δίπλα στον Φρανσουά Φιγιόν ή τον Μαρκ Ζουλό που τον διαδέχθηκε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση (2002-2007), η Πενελόπ Φιγιόν είχε λάβει 680.000 ευρώ καθαρά, δηλαδή περίπου 3.600 ευρώ καθαρά τον μήνα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)