to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:39 | 14.03.2017

Πολιτική

Κ. Δουζίνας: Την τεράστια αντίφαση της ΝΔ υπογραμμίζει η πρόταση για ψήφιση των μέτρων και αντίμετρων από «ευρύτατη πλειοψηφία»

Την τεράστια αντίφαση της ΝΔ υπογραμμίζει η πρόταση για ψήφιση των μέτρων και αντίμετρων από «ευρύτατη πλειοψηφία»Την τεράστια αντίφαση της ΝΔ υπογραμμίζει η πρόταση για ψήφιση των μέτρων και αντίμετρων από «ευρύτατη πλειοψηφία»


Το μεγάλο παράδοξο να ζητά η ΝΔ από τη μία να υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση ό,τι ζητήσουν οι δανειστές και από την άλλη να την κατηγορεί ότι θα επιβάλει τεράστια νέα βάρη στους πολίτες υπογραμμίζει η πρόταση για ψήφιση μέτρων και αντίμετρων από «ευρύτατη πλειοψηφία εντός Βουλής» που διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Π. Αγγελόπουλο και Γ. Τραπεζιώτη.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για την ανάγκη να υπάρξει διευρυμένη πλειοψηφία κατά την ψήφιση των μέτρων και αντίμετρων στην Βουλή, ο κ.Δουζίνας είπε ότι είναι μία απολύτως κατανοητή πολιτική άποψη, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι απολύτως σταθερή και σθεναρή».

«Δεν υπάρχει περίπτωση, εφόσον τα μέτρα είναι τέτοια που να μπορεί κανείς να τα δεχθεί, να μην περάσουν ... έχει πει και ο Αλέξης Τσίπρας και άλλα κορυφαία στελέχη ότι τα μέτρα θα είναι αποδεκτά, γιατί "ό,τι εσείς δεν θα το ψηφίζατε, δεν θα το ψηφίσουμε κι εμείς" ... επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα».

Επανέλαβε ότι «η πολιτική θέση Σκουρλέτη είναι απολύτως κατανοητή ... είμαστε σε αυτό το μεγάλο παράδοξο, την λιγάκι γελοία κατάσταση εδώ και ένα μήνα -και συνεχίζεται, που από τη μία μας λέει η αντιπολίτευση "υπογράψτε τα μέτρα χτες, ό,τι σας πουν να το υπογράψετε" και από την άλλη πλευρά μας καταδικάζει, ότι πρόκειται να επιβάλουμε τεράστια νέα βάρη στον ελληνικό λαό και είμαστε πιο "μνημονιακοί" από τους ίδιους».

«Αυτή η διπλή λογική, "και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο", πρέπει να σταματήσει», συνέχισε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι η πρόταση Σκουρλέτη δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, αλλά «εστιάζει και υπογραμμίζει αυτή την τεράστια αντίφαση, το γελοίο με το οποίο προσπαθεί η ΝΔ να φτιάξει την πολιτική της».

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε «δημοκρατικά επιβεβλημένο» τα νέα μέτρα να ψηφιστούν από μια «ευρύτατη πλειοψηφία εντός Βουλής».
 
«Επειδή ακριβώς αυτά τα μέτρα αφορούν το έτος 2019 και μετά, υπάρχει ανάγκη να ψηφιστούν από μία ευρύτατη πλειοψηφία εντός Βουλής», είπε ο κ.Σκουρλέτης στον RealFM. 
 
Ερωτηθείς αν μιλάει για 180 ψήφους, ο ίδιος διευκρίνισε: «Μιλάω για μία ευρύτατη συναίνεση. Δεν ξέρω αν θα είναι 180 ή παραπάνω ή λιγότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν την επόμενη κυβέρνηση που δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι στο μεγαλύτερο της μέρος. Άρα, δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε αυτή τη διάσταση, της ανάγκης να υπάρξει μία ευρύτερη συναίνεση».
 
Στο ερώτημα αν αυτό είναι προσωπική του άποψη ή κυβερνητική θέση, ο ίδιος απάντησε ότι «είναι προσωπική μου άποψη».
 
* Ακούστε τη συνέντευξη στη σελίδα του "Στο Κόκκινο".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)