to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:06 | 12.03.2017

Κοινωνία

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί στην Καστοριά

Στον εισαγγελέα Καστοριάς και κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί, το απόγευμα της Παρασκευής, σε ερημική τοποθεσία στη Λεύκη Καστοριάς.


Στον αστυνομικό απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία και ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Στη συνέχεια οδηγήθηκε εκ νέου στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς. Οι αστυνομικές αρχές υπό το φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών του θύματος, επέλεξαν να παρουσιάσουν τον δράστη ενώπιον του εισαγγελέα Καστοριάς, την ίδια χρονική στιγμή που γινόταν η κηδεία του άτυχου οδηγού ταξί.

Ο άνθρωπος που είχε πυροβολήσει και συνέλαβε το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, κατά την αιματηρή συμπλοκή το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι, είναι ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για τη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Καστοριά.

Συγγνώμη από την οικογένεια του ειδικού φρουρού προς τους συγγενείς του θύματος

Με επιστολή τους προς τα μέσα ενημέρωσης, η οικογένεια του αστυνομικού ο οποίος δολοφόνησε τον οδηγό ταξί στην Καστοριά εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς τη οικογένεια του θύματος και ζητεί συγνώμη για την «αποτρόπαια πράξη της αφαίρεσης της ζωής ενός συνανθρώπου μας».

Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι έχουν επίγνωση του μεγέθους του κακού που προκάλεσε το παιδί τους, ότι συναισθάνονται τις τραγικές στιγμές και το βαρύ πένθος της συζύγου και των τέκνων του εκλιπόντος και ότι «μέσα από την καρδιά μας και με πόνο ψυχής συλλυπούμαστε ειλικρινά και ζητάμε ταπεινά συγνώμη».

Η οικογένεια του δράστη αναφέρεται στο περιστατικό όπου ο ειδικός φρουρός πρωτοστάτησε στην σύλληψη του Ν.Μαζιώτη, σημειώνοντας ότι «ξαφνικά η περηφάνια για τον ήρωά μας, που με κίνδυνο της ζωής του άσκησε το υπηρεσιακό του καθήκον, έγινε θρήνος για εμάς, την οικογένειά του».

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός είχε υποβάλει αίτημα για μετάθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η οποία έγινε δεκτή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για τον κίνδυνο αντεκδίκησης, μετά την σύλληψη του Μαζιώτη. Ο συλληφθείς είναι παντρεμένος στην Καστοριά και υπηρετεί με απόσπαση στην ΟΠΚΕ, ενώ πυροβόλησε τον 52χρονο ταξιτζή με το ιδιωτικό του 45άρι πιστόλι.

Στον εντοπισμό του ειδικού φρουρού βοήθησε το GPS του ταξί, από το οποία διαπιστώθηκε η διαδρομή της τελευταίας κούρσας, η οποία κατάληξε σε κτήμα ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου ως δράστη, ο οποίος από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν ο τελευταίος «πελάτης».

Όταν οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν χτες για ανάκριση, ο ειδικός φρουρός ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης, αλλά έχει πέσει σε αντιφάσεις σε ό,τι αφορά το κίνητρο της ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά όπως έχει διαπιστωθεί το θύμα δεν έχει ληστευθεί, ούτε λείπουν πράγματα από το ταξί, ενώ και ο συλληφθείς αφήνει πολλά κενά στην κατάθεσή του, γι’ αυτό οι αστυνομικοί δεν έχουν πειστεί για τους ισχυρισμούς του και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Εικόνες από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο ταξιτζής στην Καστοριά

Οι εικόνες είναι από το σημείο του εγκλήματος, λίγα λεπτά μετά την ανεύρεση του άψυχου σώματος του οδηγού ταξί από τους συναδέλφους του.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Alphafm.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)