to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 10.03.2017

Πολιτική

«Ναι» αλλά και κριτική από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά

Θετική είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην πρόταση σχετικά με τη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος.


Ωστόσο, διέκρινε υστεροβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως δεν υποβάλλει αυτήν την πρόταση για να χυθεί άπλετο φως, αλλά ως αντιπερισπασμό προς την πολιτική πραγματικότητα. «Εμείς, θα παλέψουμε για τη διάφανεια και την αλήθεια. Λέμε κανένας συμψηφισμός, αλλά εσείς φέρνετε τώρα εδώ την πρόταση αυτή, γιατί δεν έχετε τι να πείτε για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά -που σας βάζουν και το λοκ άουτ στο τραπέζι- για το αφορολόγητο. Πάτε στη διαφθορά επειδή σας βόλεψε η έντεχνη φυλάκιση του Τσοχατζόπουλου για την ύφεση και νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξαναγράψετε παλιές ιστορίες», τόνισε ο κ. Λοβέρδος στην Ολομέλεια, όπου συζητείται επερώτηση της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε πως όταν πρόκειται για ξέπλυμα δεν χρειάζεται η Βουλή, λειτουργεί η δικαιοσύνη αυτοτελώς και αυτονόμως, αλλά «εσείς θέλετε να ξαναστήσετε σκηνικό», υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τα έδρανα του κυβερνώντος κόμματος. 

«Λέμε "ναι" στην προανακριτική, "ναι" στην πρόταση για την έρευνα στα εξοπλιστικά για όσα έτη θέλετε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε κανέναν. Λέμε "ναι", όπως είπαμε "ναι" στην εξεταστική για τα ΜΜΕ και για τα κόμματα. Κι όπως λέγαμε "ναι" να έρθουν κι άλλοι μάρτυρες. Όπως λέγαμε "ναι" στην εξεταστική ή στην προανακριτική για τον Βαρουφάκη και για τους συμμετόχους. Λέμε "ναι" στην προανακριτική και για την Τράπεζα Αττικής. Λέμε "ναι" σε κάθε εξέταση για κάθε θέμα. Είπατε "όχι" στην εξεταστική για τον Βαρουφάκη και για τα γεγονότα του 2015, για τις ευθύνες σε ό,τι αφορά τα μνημόνια πριν το 2009 και σε ό,τι έχει κάνει με την πραγματική εξέταση και φέρνετε τώρα», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)