to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:30 | 04.03.2017

Πολιτική

«Έντονο το ενδιαφέρον» του ΣΥΡΙΖΑ για τη μάχη της ισπανικής Αριστεράς

Ο Δημ. Παπαδημούλης, σε συνάντηση με τον επικεφαλής της Αριστερής και Πράσινης Συμμαχίας τόνισε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσπάθειες της Ισπανικής Αριστεράς να διαμορφώσει ενωτικά εγχειρήματα με πλειοψηφική και κυβερνητική δυναμική, καθώς τέτοιες συμμαχίες είναι απαραίτητες για να υπάρξει προοδευτική μετατόπιση τόσο στην Καταλονία όσο και ευρύτερα στην Ευρώπη


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, συναντήθηκε στις Bρυξέλλες με τον Xavi Domenech, Επικεφαλής της Αριστερής και Πράσινης Συμμαχίας («En Comu Podem» – «Together We Can») και συζήτησαν για τις εξελίξεις στον χώρο της Ισπανικής Αριστεράς και των διεργασιών, που σκοπό έχουν την δημιουργία ενός μεγάλου κόμματος στην Καταλονία, που θα περιλαμβάνει την Ενωμένη και Εναλλακτική Αριστερά, τους Πράσινους και τους Ποδέμος.

Ο Xavi Domenech, ενημέρωσε τον Δημ. Παπαδημούλη για τους στόχους και τις προτεραιότητες της Συμμαχίας, καθώς και για το θέμα του δημοψηφίσματος στην Καταλονία. Η εκστρατεία της Αριστερής και Πράσινης Συμμαχίας έχει ήδη καρποφορήσει, καθώς στις τελευταίες εκλογές είχε λάβει 25%, γεγονός που μαρτυρά μια πολιτική δυναμική του εγχειρήματος.

Ο Δημ. Παπαδημούλης ευχαρίστησε τον Xavi Somenech για την επίσκεψή του και για τη σχετική ενημέρωση και εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει ενήμερος και για τα άμεσα βήματα του εγχειρήματος το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε το έντονο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το παράδειγμα που δίνουν οι προοδευτικές, αριστερές και πράσινες δυνάμεις στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στην Καταλονία. Ταυτόχρονα, τόνισε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της Ισπανικής Αριστεράς να διαμορφώσει ενωτικά εγχειρήματα με πλειοψηφική και κυβερνητική δυναμική, καθώς τέτοιες συμμαχίες είναι απαραίτητες για να υπάρξει προοδευτική μετατόπιση τόσο στην Καταλονία όσο και ευρύτερα στην Ευρώπη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)