to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:06 | 03.03.2017

Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Μάρτιο

Το ύψος των μέτρων ως προς το ΑΕΠ εκτίμησε ως το «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης - Θεσμών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm». Χαρακτήρισε την κατάσταση «μαρτυρική που επιδρά σε όλους και καθυστερεί την οικονομική ανάπτυξη». Σημείωσε ότι: «Υπάρχει μια προσπάθεια από την κυβέρνηση να υπάρξει χρηματοδότηση για την πραγματική οικονομία».


«Όλοι απασχολούμαστε με τη διαπραγμάτευση, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Μάρτιο, για να ανασκουμπωθούμε όλοι και για να κερδίσει η χώρα -μέρα με τη μέρα- τον χρόνο που έχει ανάγκη για να ανακάμψει η οικονομία» τόνισε.

Ο κ. Κουρουμπλής προέταξε την ανάγκη να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να υπάρξει ελπίδα στους ανθρώπους, όπως είπε. «Χρειάζεται ένα σταθερό πεδίο για να ξεκινήσει η προσπάθεια που θα βγάλει τη χώρα από τη λιτότητα. Να βγούμε στις αγορές και να κινούμαστε με μεγαλύτερη αυτονομία» σημείωσε.

Αναφερθείς στις προτεραιότητες του υπουργείου του υπογράμμισε ότι επιθυμεί να ξεκινήσει συζητήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να αποκτήσει η Ελλάδα εθνική πολιτική στη ναυτιλία. «Θα πρέπει να διεκδικήσουμε -και αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει- να είναι ο Πειραιάς ένα από τα μεγάλα ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου. Έκανε λόγο για 12 στόχους του υπουργείου, στους οποίους είναι, μεταξύ άλλων, η ποντοπόρος ναυτιλία, ο συντονισμός και η οργάνωση της ακτοπλοΐας, οι ανάγκες και οι προτεραιότητες των νησιών, η κρουαζιέρα, τα σκάφη αναψυχής και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

«Η συνεννόηση είναι πάντα χρήσιμη» είπε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μεϊμαράκη, ωστόσο υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη, αλλά πρέπει να ακούει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)