to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 01.03.2017

Πολιτισμός

Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στην ΑΕΠΙ

H εταιρεία που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών εμφανίζει κενό στα οικονομικά της ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ.


Έφοδο στα γραφεία της ΑΕΠΙ, στο Μαρούσι, πραγματοποίησαν άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την οικονομική διαχείριση της εταιρείας.

Οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να συλλέξουν και να κατασχέσουν οποιοδήποτε στοιχείο θα διευκολύνει την έρευνα, η οποία ξεκίνησε μετά από πόρισμα για την υπόθεση, που διαβίβασε στην εισαγγελία η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών εμφανίζει κενό στα οικονομικά της ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό του μεγέθους του σκανδάλου είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΠΙ έπαιρνε μηνιαίο μισθό 52.000 ευρώ, ενώ ο μισθός συγγενούς μέλους του ΔΣ έφτανε τις 466.256 ευρώ τον χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο έγινε γνωστό ότι στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά την κοινοποίηση του πορίσματος διαχειριστικού ελέγχου στην ΑΕΠΙ ο εισαγγελέας εντόπισε κακουργηματικές πράξεις και σύσταση συμμορίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Αυγής» πρόκειται για: Συγκρότηση και ένταξη σε Εγκληματική Οργάνωση (κακούργημα), Διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης (κακούργημα), υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση από κοινού από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας (κακούργημα), απιστία κατ’ εξακολούθηση από κοινού (κακούργημα), φοροδιαφυγή δια της εκδόσεως εικονικών τιμολογίων (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δράστες που ενεργούν κατ’επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα) και Παραβάσεις του Ν.2190/1920 «Περί ανωνύμων εταιρειών»(πλημμέλημα).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)