to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 17.02.2017

Κοινωνία

Με πέντε γιατρούς ενισχύεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας, της 4ης ΥΠΕ και της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου (Π.Γ.Ν.Ε.) στην Αλεξανδρούπολη, η Μ.Τ.Ν. ενισχύεται με τη μετακίνηση πέντε ιατρών (ενός στρατιωτικού, δύο αγροτικών από το Κέντρο Υγείας Σουφλίου και δύο από το Π.Γ.Ν.Ε.).


Τέλος στην αγωνία, των περίπου 45 αιμοκαθαιρόμενων ασθενών, για την απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.) του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, μετά την αναχώρηση τον Ιανουάριο, ενός εκ των δύο νεφρολόγων της μονάδας, έρχεται να βάλει η ενίσχυσή της με συνολικά πέντε γιατρούς. Ειδικότερα με απόφαση του υπουργείου Υγείας, της 4ης ΥΠΕ και της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου (Π.Γ.Ν.Ε.) στην Αλεξανδρούπολη, η Μ.Τ.Ν. ενισχύεται με τη μετακίνηση πέντε ιατρών (ενός στρατιωτικού, δύο αγροτικών από το Κέντρο Υγείας Σουφλίου και δύο από το Π.Γ.Ν.Ε.). 

Σύμφωνα με τον διοικητή του Π.Γ.Ν.Ε. Δημήτρη Αδαμίδη, επόμενος στόχος είναι η ένταξη στο πρόγραμμα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, των ασθενών που είχαν επιλέξει να προσέρχονται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για τη θεραπεία τους, καθώς και αιμοκαθαιρόμενων που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό είτε σε άλλες πόλεις εκτός Έβρου, που επιθυμούν να επιστρέψουν στο Νομό ακόμη και για συγκεκριμένες περιόδους, όπως είναι οι καλοκαιρινοί μήνες. Ως εκ τούτου ο κ. Αδαμίδης ανακοινώνει την αύξηση, από 1/4/2017 των συνεδριών αιμοκάθαρσης από δύο σε τρεις ανά ημέρα και την ανάλογη ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας. 

Όσον αφορά τη διαδικασία πρόσληψης μόνιμου ιατρού στη Μ.Τ.Ν. Διδυμοτείχου, παρά το ότι εγκαίρως είχαν γίνει οι προβλεπόμενες ενέργειες πλήρωσης της θέσης, του επικουρικού ιατρού που ήδη μετεκπαιδεύεται με υποτροφία στο εξωτερικό, ωστόσο οι δύο γιατροί που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον απέσυραν τελικά τις αιτήσεις τους υποχρεώνοντας το νοσοκομείο να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού. Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στην προ ημερών επίσκεψή του στα νοσηλευτικά ιδρύματα του Έβρου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αλλαγή του μοντέλου προκήρυξης και πρόσληψης νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος ανεπαρκών κινήτρων για την κάλυψη θέσεων σε παραμεθόριες περιοχές, προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν οι συγκεκριμένες παθογένειες του συστήματος υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, δεν θα συγκροτούνται πλέον συμβούλια επιλογής ανά νοσοκομείο αλλά ανά υγειονομική περιφέρεια και θα εξετάζονται ταυτόχρονα οι αιτήσεις για την πλήρωση κενών θέσεων της ίδιας ειδικότητας. «Για παράδειγμα θα εξετάζονται ταυτόχρονα όλες οι θέσεις νεφρολόγων που υπάρχουν σε όλη την ΥΠΕ έτσι ώστε με βάση μια τεκμηριωμένη και μοριοδοτημένη εισήγηση που θα υπάρχει από τα προσόντα των υποψηφίων να τοποθετούνται με βάση την επιλογή περιοχής που έχουν κάνει και να μην υπάρχει το φαινόμενο κάποιος γιατρός να βγαίνει πρώτος και σε άλλες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και να εγκαταλείπει μία θέση στην οποία έγινε αποδεκτός για κάτι καλύτερο», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)