to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ηρακλής: Η παρακμή, οι «μπράβοι» και η στοχοποίηση των οπαδών

Τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του βιώνει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή…Ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση η διοίκηση Παπαθανασάκη, περιορίζεται στο να στοχοποιεί τους οπαδούς, την ώρα που το ποδοσφαιρικό τμήμα παρακμάζει...


Τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του βιώνει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή… Τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται και κρίνονται πλέον μη διαχειρίσιμα από την διοίκηση Παπαθανασάκη που εδώ και καιρό θεωρείται υπόλογη από τον κόσμο της ομάδας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος.

Στις καταγγελίες για τραμπουκισμούς οπαδών από άνδρες της ασφάλειας και  αστυνομοκρατία σε υπερθετικό βαθμό σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, ήρθε η φωτογραφία με την σύλληψη οπαδού να κάνει τον γύρο του διαδικτύου και να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο το κλίμα στις τάξεις των οργανωμένων που ζητούν εδώ και μήνες επιτακτικά την αποχώρηση του Παπαθανασάκη από τον σύλλογο. Και σα να μην έφτανε αυτό, το μεσημέρι της Τρίτης έσκασε και η… βόμβα για αφαίρεση τριών βαθμών από λόγω μη καταβολής οφειλομένων σε ποδοσφαιριστή.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας με την τελευταία εξέλιξη… Η Σούπερ Λίγκα προχώρησε σήμερα στην αφαίρεση τριών βαθμών από τον Ηρακλή επειδή η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης δεν εξόφλησε τον ποδοσφαιριστή Νίκο Πουρτουλίδη. Η «κυανόλευκη» ΠΑΕ έχει προθεσμία μέχρι την επόμενη Τετάρτη (1/2) να εξοφλήσει τον ποδοσφαιριστή και, αν το κάνει, θα της επιστραφούν οι βαθμοί.

Πριν από έναν μήνα, ο Ελληνας μέσος μέσω του δικηγόρου του, ζήτησε εξηγήσεις για την μη αποπληρωμή των χρημάτων που είχε λαμβάνειν (σ.σ. περίπου 100.000 ευρώ) δεν έλαβε καμιά απάντηση αλλά ούτε και μέρος έστω των οφειλομένων. Με βάση λοιπόν την σημερινή απόφαση ο Ηρακλής έχει προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου ώστε να καλύψει το ποσό ή να προχωρήσει σε νέο διακανονισμό, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής δεν έχει καμιά διάθεση συμβιβασμού και άγνωστο παραμένει πως η διοίκηση του κ. Παπαθανασάκη  θα καταφέρει να δώσει εγγυήσεις στον ποδοσφαιριστή, για κάτι που δεν κατάφερε να καλύψει εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Να σημειωθεί, μάλιστα, πως για την αφαίρεση βαθμών η ΠΑΕ Ηρακλής ήταν ενήμερη από τις 18 Ιανουαρίου αλλά έμεινε άπραγη. Κάτι που σημαίνει πως η διοίκηση Παπαθανασάκη είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει να ανταποκριθεί σε πολύ συγκεκριμένες υποχρεώσεις, με το αποτέλεσμα να παραμένει το ίδιο…

Αστυνομοκρατία, καταστολή και «μπράβοι» στο Καυταντζόγλειο

Η σημερινή εξέλιξη ήρθε λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη νέα ένταση που επικράτησε στο Καυταντζόγλειο στο ματς με τη Βέροια και η οποία είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων και την προσαγωγή νεαρού, ο οποίος φαίνεται σε φωτογραφίες να σέρνεται ημίγυμνος από άνδρες της ασφάλειας.

Οι εικόνες αστυνομοκρατίας με… άπειρες δυνάμεις των ΜΑΤ είναι συνηθισμένες σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του «Γηραιού» όπως και αυτές των ανδρών ασφαλείας και ιδιωτικών εταιριών να… βολτάρουν μέσα και έξω από το γήπεδο και να… πράττουν κατά το δοκούν.  Ωστόσο, φαίνεται πως οι συγκεκριμένες εικόνες δεν… φτάνουν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Από τα «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας δεν ξεφεύγει κανείς στο Καυταντζόγλειο, ούτε καν οι δημοσιογράφοι που υπόκεινται σε ελέγχους από την αστυνομία κατά την είσοδό τους στο γήπεδο. Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο η ίδια η διοίκηση του Καυταντζογλείου είχε αναγκαστεί να βγάλει ανακοίνωση προκειμένου να καταγγείλει την κατάσταση, ωστόσο, δεν άλλαξε τίποτα…



Η διάλυση ξεκίνησε από το καλοκαίρι... 

Η διοίκηση του Ηρακλή παραμένει στο πόστο της, την ώρα που έχει πλέον χτυπήσει και ο… τρίτος κώδωνας του κινδύνου της καταστροφής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Σε μια μικρή αναδρομή, απλώς να θυμίσουμε πως το πρώτο… καμπανάκι χτύπησε για τον ιστορικό σύλλογο όταν  δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την άδεια από την ΟΥΕΦΑ και τιμωρήθηκε με απαγόρευση μεταγραφών.

Το δεύτερο καμπανάκι χτύπησε τον Ιούνιο με την εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας την ύστατη στιγμή και μετά την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ώστε να δεσμευτούν οι λογαριασμοί, προκειμένου τα χρήματα (ένα εκατομμύριο περίπου) από την μεταγραφή του Βέλλιου να καταλήξουν στην εφορία.
Το 3ο καμπανάκι χτύπησε στα τέλη Ιουλίου όταν η διοίκηση του Καυταντζογλείου Σταδίου προχώρησε στην κατάσχεση 120.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για χρέος της ΠΑΕ προς το στάδιο που ξεπερνούσαν τις 200.000.
Η διοίκηση Παπαθανασάκη δεν άκουσε κανένα από τα… παραπάνω καμπανάκια, αγνοεί επιδεικτικά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο σύλλογος και εμφανίζεται να έχει ως πρώτη προτεραιότητα στα «προβλήματα» τους οργανωμένους.

Στο στόχαστρο η Αυτόνομη Θύρα 10 - Εξώδικο για το κτήριο

Τελευταία, μάλιστα, η Αυτόνομη Θύρα βρίσκεται στο στόχαστρο όχι μόνο από την διοίκηση της ΠΑΕ και τα όργανα της τάξης αλλά και από γνωστή δικηγόρο της Θεσσαλονίκης που απέστειλε εξώδικο προκειμένου να οδηγηθεί η Αυτόνομη σε έξωση από το κτήριο στο οποίο εδρεύει, με οπαδούς να καταγγέλλουν πως ο απώτερος σκοπός είναι η διάλυση του συνδέσμου.
Μάλιστα, σε μία εκ των τελευταίων ανακοινώσεων της ΑΘ10 με αφορμή την αθώωση 16 εκ των 22 οπαδών του Ηρακλή σε μια δικαστική υπόθεση που ξεκίνησε το 2010, οι οργανωμένοι δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις προκειμένου να τους αποδοθούν κατηγορίες ακόμη και ως «εγκληματική οργάνωση» (σ.σ «Είτε μας κατηγορήσετε σαν εγκληματική οργάνωση, όπως ετοιμάζεστε, είτε μας συλλάβετε με τη κατηγορία της σύστασης συμμορίας όπως θέλετε, δεν θα καταφέρετε τίποτε!...») .



Στο πλευρό του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή έχουν βρεθεί, κατά καιρούς, τμήματα και άλλων αθλημάτων του συλλόγου όπως το τμήμα τζούντο, ενώ από σήμερα προστέθηκε και το πινγκ πονγκ. Μάλιστα, οι αθλητές του πινγκ πονγκ δεν περιορίστηκαν σε ανακοίνωση συμπαράστασης αλλά ανακοίνωσαν πως στους προσεχείς αγώνες θα παραταχθούν με μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη πένθους για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Στο πλαίσιο της αγωνιστικής δράσης το διήμερο 28 και 29 στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευσίνας, η ομάδα θα συμμετάσχει σε 3 αγώνες στην προσπάθειά της να διατηρήσει μια αξιοπρόσεκτη προσπάθεια στο δρόμο για την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη 2η θέση στην υψηλότερη κατηγορία της Ελλάδας και μοναδικός σκοπός είναι να διατηρηθούμε μέσα στις 4 πρώτες.

Βλέποντας τα όσα συμβαίνουν στην οικογένεια του ΗΡΑΚΛΗ και ειδικότερα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, οι παίκτες της ομάδας πινγκ πονγκ θα αγωνιστούν με μαύρο περιβραχιόνιο ως ένδειξη πένθους. Η εικόνα της σύλληψης του φιλάθλου η οποία καταπατάει όλα όσα πρεσβεύει ο ΗΡΑΚΛΗΣ και όσα έχει καταγράψει η Ελληνική ιστορία από μέλη, φιλάθλους και αθλητές του συλλόγου, είναι πλέον χαραγμένη στη μνήμη μας και η λύπη που μας προκαλεί είναι τεράστια. Λυπόμαστε για το ανύπαρκτο ήθος της διοίκησης. Για τα ψέματα. Για την ανικανότητα. Για τις σκοπιμότητες. Για την καταστροφή που εσκεμμένα προκαλεί. Για τις ειρωνικές ανακοινώσεις.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ήταν και θα είναι πάντα ο κόσμος του και οι αθλητές του. Ο κόσμος που γέμισε το Ιβανώφειο το Σάββατο και η ομάδα-οικογένεια που «γύρισε» τον αγώνα. Η Ελληνική ομάδα που κέρδισε στο κλειστό της Μίκρας. Όλα τα τμήματα μικρά και μεγάλα που αγωνίζονται με τα γαλανόλευκα και οι γονείς που έχουν ως πρώτη επιλογή για το παιδί τους τον ιστορικό αυτό σύλλογο. Όλοι αυτοί είναι ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Μόνο αυτοί.

Σεβασμός στη φανέλα
Σεβασμός στον αθλητή
Σεβασμός στον αντίπαλο
Σεβασμός στον φίλαθλο
ΗΡΑΚΛΗΣ είσαι άλλωστε..
Τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)