to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:43 | 14.02.2017

Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Δεν έχουμε οξεία κρίση στην Ελλάδα - H αξιολόγηση δεν θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 20/2

Η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας δεν θα έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα για το προσεχές Eurogroup στις Βρυξέλλες (σ.σ. της 20ής Φεβρουαρίου), δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το Reuters


Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της δεν αναμένεται να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την αξιολόγηση του προγράμματός της πριν από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα 20ή Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ (σ.σ.: εδώ όλες οι εξελίξεις).

Οι συνομιλίες της Αθήνας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της απασχόλησης, της ενέργειας, των δημοσιονομικών στόχων και της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους παρατείνονται επί μήνες, αναζωπυρώνοντας τους φόβους περί νέας κρίσης στην ευρωζώνη.

 «Ο κόσμος νομίζει πως επειδή γίνεται ένα Γιούρογκρουπ την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε τελειώσει. Αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ το δικό μου χρονοδιάγραμμα. Είναι αδιανόητο», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας σε ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό και προσέθεσε: «Επίσης το ΔΝΤ πρέπει να συμμετέχει».

Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης να γίνει το ταχύτερο ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τον Μάρτιο και να προσελκύσει και πάλι τους επενδυτές.

Κατά τον Ντάισελμπλουμ, οι επικεφαλής των κλιμακίων της ΕΕ και του ΔΝΤ θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις πριν η Ευρωομάδα εγκρίνει μια συμφωνία. Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την επιστροφή τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)