to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:21 | 14.02.2017

Πολιτική

Το προσφυγικό ζήτημα συζήτησαν ο δήμαρχος Ρόδου με αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Ρόδου στην διαχείριση των προσφύγων και τις θέσεις της Ύπατης Αρμοστείας για το θέμα, συζήτησαν, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, ο εκπρόσωπος της διεθνούς οργάνωσης του ΟΗΕ, Philippe Leclerc και ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.


Ιδιαίτερη μνεία στη συνάντηση έγινε στην επιτυχή διαχείριση από τον δήμο Ρόδου, περί των 20.000 διερχόμενων προσφύγων, από τον Αύγουστο του 2015, χωρίς καμία απολύτως οικονομική στήριξη από την κεντρική κυβέρνηση, με ομάδες εθελοντών να αναλαμβάνουν τη στελέχωση του πρόχειρου κέντρου προσωρινής παραμονής, στα Σφαγεία.

Ο κ. Leclerc ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι η Ύπατη Αρμοστεία θα προχωρήσει στη μεταστέγαση 40 προσφύγων σε μισθωμένη ξενοδοχειακή μονάδα, προκειμένου να αποσυμφορήσει το Κέντρο.

Ο δήμαρχος Ρόδου, μιλώντας και με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, τόνισε, για άλλη μια φορά, ότι αποτελεί πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση του, η μη δημιουργία κέντρου συγκέντρωσης (hot spot) ή επαναπροώθησης προσφύγων, είτε στη Ρόδο, είτε σε άλλο νησί, αφού λόγω γεωγραφίας, αλλά και τουρισμού, τα νησιά δεν προσφέρονται για τέτοιες δομές.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ξενάγησε τον κ. Leclerc στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων, προκειμένου να διαπιστώσει όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τον δήμο Ρόδου και τους εθελοντές για την παροχή αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης στους πρόσφυγες που διαμένουν ή εξυπηρετούνται στο συγκεκριμένο Κέντρο.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της αντιδημάρχου Προστασίας και Προαγωγής της Υγείας, 'Αννας Ζωάννου, του γενικού γραμματέα του δήμου, της υπεύθυνης συντονισμού της Ύπατης Αρμοστείας για τα νησιά, Nicole Epting, του εκτελούντος χρέη συνδέσμου της Ύπατης Αρμοστείας με τις αρχές, Γιώργου Τσαρμπόπουλου και της υπεύθυνης της Ύπατης Αρμοστείας για τη Νότια Δωδεκάνησο, Αριάδνης Σπανάκη.

AΠΕ-ΜΠΕ

tags: Ρόδος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)