to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:38 | 13.02.2017

Κοινωνία

Σαντορίνη: 20.145 επισκέψεις το Νοσοκομείο Θήρας – Σε λειτουργία και το ψυχιατρικό τμήμα

Τη μάχη της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό δίνει καθημερινά το νεοσύστατο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και κάθε νέα άφιξη γιατρού αποτελεί αναμφίβολα μια νίκη, προσφέροντας κατά συνέπεια πληρέστερες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.


Στο πλαίσιο αυτό η έλευση ψυχιάτρου στο νοσοκομείο σήμανε την πλήρη λειτουργία του ψυχιατρικού τμήματος, που στελεχώνεται πλέον από ψυχίατρο και ψυχολόγο και έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθούνται, στο Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο, ασθενείς με ψυχιατρικά προβλήματα χρόνια ή πρωτοεμφανιζόμενα, των οποίων η κατάσταση δεν απαιτεί νοσηλεία.

Στο Νοσοκομείο υπηρετούν σήμερα οι εξής ειδικότητες: Παιδίατρος, Γενικοί Ιατροί, Παθολόγος, Γυναικολόγοι, Καρδιολόγοι, Ψυχίατρος, Αναισθησιολόγος, Χειρουργοί, Ρευματολόγος. Σύντομα αναμένεται να προστεθούν στο ιατρικό δυναμικό δυο ορθοπεδικοί και μια βιοπαθολόγος.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, από την έναρξη της λειτουργίας του έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 20.145 επισκέψεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και Εξωτερικών Ιατρείων. Αναλυτικά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών έχουν αντιμετωπιστεί 9.760 περιστατικά και 10.385 στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Έως τις 9/2/2017 είχαν νοσηλευτεί 189 ασθενείς και είχαν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.479 επεμβάσεις στο σηπτικό χειρουργείο και 80 επεμβάσεις προγραμματισμένες, έκτακτες και επείγουσες στο κεντρικό χειρουργείο, όπου αντιμετωπίστηκαν μεταξύ άλλων επεμβάσεις όπως εκσπλάχνωση, ειλεός, διάτρηση εντέρου, ρήξη εξωμητρίου κύησης, θυρεοειδεκτομή, σκωληκοειδεκτομή. Στο νοσοκομείο έχουν πραγματοποιηθεί 8 τοκετοί, τρεις με καισαρική τομή και πέντε φυσιολογικοί.

Κρίσιμο παραμένει το θέμα της στέγασης του ιατρικού και του λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς όπως είναι γνωστό στη Σαντορίνη υπάρχει έλλειψη σπιτιών προς ενοικίαση, ενώ υπάρχουν και καίρια προβλήματα νομοτεχνικού χαρακτήρα για την επιχορήγηση του κόστους διαμονής.

atlantea

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)