to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:42 | 08.02.2017

Οικονομία

Bloomberg: «Χωρίς το ΔΝΤ, η Ολλανδία δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα» λέει ο Ντάισελμπλουμ

«Η απόφαση της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο είναι ιδιαίτερα σαφής: Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει, ή αποσύρει τη συμμετοχή του, η βοήθεια θα τερματιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ .


«Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, τότε και η Ολλανδία δεν θα διατηρήσει τη συμμετοχή της σε αυτό» ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας, όπως  μεταδίδει το Bloomberg

Σε εκτενέστερο ρεπορτάζ, που φιλοξενεί η  η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf υπό τον τίτλο «Σταματάει η ολλανδική βοήθεια εάν φύγει το ΔΝΤ», γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέφερε ότι «η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου είναι πολύ σαφής: Εάν το ΔΝΤ δεν λάβει μέρος ή αποσυρθεί, θα εκλείψει η στήριξη προς το πρόγραμμα». «Το ίδιο ισχύει και για το γερμανικό Κοινοβούλιο και για την ολλανδική κυβέρνηση», διευκρίνισε.

Επισημαίνεται πως η δήλωση αυτή του Γ. Ντάισελμπουμ, είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει η αξία των τραπεζικών μετοχών στα χρηματιστήρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η εμπλοκή του ΔΝΤ παραμένει απαραίτητη για την εξεύρεση μιας λύσης στο ελληνικό πρόβλημα». «Οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούν οι Έλληνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το ΔΝΤ είναι υπερβολικά επικριτικό σε ό,τι αφορά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και δεν λαμβάνει υπόψη τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας».

Χθες ο Ντάισελμπλουμ είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που εκτιμά το ΔΝΤ, χαρακτηρίζοντας  «ξεπερασμένη» την έκθεση του Ταμείου, λόγω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)