to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 03.02.2017

Πολιτική

Oικολόγοι Πράσινοι: Βήμα προς την σωστή κατεύθυνση το πόρισμα της Εξεταστικής, τώρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη

«Η διαπλοκή των κυρίαρχων κομμάτων της μεταπολίτευσης με τους επιχειρηματίες και τον Τύπο στο γνωστό "τρίγωνο της πολιτικής αμαρτίας" και οι ρόλοι του καθενός είναι πλέον ξεκάθαροι»


Οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν αναλυτικά:

Κατά τη συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής, για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, στην Ολομέλεια της Βουλής στη 1/2, έγινε ολοφάνερο ότι οι σχέσεις πολιτικών κομμάτων, τραπεζών και συστημικών ΜΜΕ στη εποχή πριν την κρίση, προσδιορίζονται από αδιαφάνεια και σπατάλες του δημόσιου χρήματος. Η διαπλοκή των κυρίαρχων κομμάτων της μεταπολίτευσης με τους επιχειρηματίες και τον Τύπο στο γνωστό "τρίγωνο της πολιτικής αμαρτίας" και οι ρόλοι του καθενός είναι πλέον ξεκάθαροι.

Προκαλεί επίσης τεράστια εντύπωση ότι έχουν χορηγηθεί σε πολιτικά κόμματα διαδοχικά δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων χωρίς πραγματική  εγγύηση, τα οποία παραμένουν ανείσπρακτα μέχρι σήμερα, ενώ συμπολίτες μας για μικροποσά οδηγούνται στην δικαιοσύνη. Επιπλέον τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φαίνεται να έχουν φορτωθεί στις πλάτες των πολιτών μέσω της τραπεζικής ανακεφαλαιοποίησης.

Ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για τεράστια αδικία και ειρωνεία οι πολίτες να επωμίζονται τα δάνεια αυτών που με τις πολιτικές τους κατέστρεψαν την χώρα και την οδήγησαν στον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό. Οφείλουν να μας πουν που χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα. Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα οικονομικά των κομμάτων είναι ένα μεγάλο και σοβαρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Τώρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε αντίθετοι με κάθε είδους διαπλοκή, αδιαφάνεια, καταχρηστική άσκηση πολιτικής και πολιτικά καταχρηστικές πρακτικές και θα είμαστε πάντα απέναντί τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)