to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:33 | 02.02.2017

Πολιτική

Στ. Κοντονής: Το λόγο πλέον έχουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι πριμοδότησαν επιχειρηματίες έναντι άλλων επιχειρήσεων και νόθευσαν και το οικονομικό status της χώρας.


Με τις δανειοδοτήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τις δανειοδοτήσεις των ΜΜΕ, καταστρατηγήθηκε σε βάθος όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο, οι ειδικοί ποινικοί νόμοι, το Σύνταγμα και οι θεσμοί κατά της διαπλοκής, είπε μιλώντας απόψε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι πριμοδότησαν επιχειρηματίες έναντι άλλων επιχειρήσεων και νόθευσαν και το οικονομικό status της χώρας.

«Μεταβάλλατε τον ρόλο των τραπεζών και από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έπρεπε να λειτουργούν, οι τράπεζες με αυτές τις πρακτικές γίνανε ενεργοί πυλώνες άσκησης πολιτικής μέχρι και διαμόρφωσης του πολιτεύματος», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι με αυτόν τρόπο υπήρξε μια απόλυτη νόθευση και παράβαση όλων των κανόνων δικαίου και αυτά είναι ζητήματα που θα ελεγχθούν. «Η Δικαιοσύνη πλέον έχει τον λόγο και οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα ελέγξουν το πόρισμα της επιτροπής. Το οποίο πόρισμα της επιτροπής είναι απολύτως τεκμηριωμένο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πέτυχαν τα χρόνια που κυβερνούσαν να λάβουν δάνεια 420 εκατομμυρίων ευρώ και τα συγκροτήματα Τύπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνοντας ότι «αυτά τα δάνεια συνέχιζαν να τα παίρνουν κόμματα και ΜΜΕ όταν η φτωχοποίηση είχε μπει για τα καλά στη ζωή μας». Στο σημείο αυτό ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι τα δάνεια αυτά τα έπαιρναν με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους ως και σκανδαλώδεις και με ισχνές έως και ανύπαρκτες εγγυήσεις για να προσθέσει πως με την εξεταστική, η κοινή γνώμη άκουσε τον εκπρόσωπο του ΔΟΛ να λέει ότι έπαιρνε δάνεια με αέρα.

Το ζήτημα του δανεισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του δανεισμού των ΜΜΕ άπτεται της προβληματικής της συγκρότησης του πολιτικού και οικονομικού συστήματος εξουσίας που κυριάρχησε μετά την μεταπολίτευση, είπε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε πως ήταν ένα σύστημα το οποίο είχε φτιαχτεί στα μέτρα του δικομματισμού, είχε ευνοηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και είχε ως κορωνίδα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τη συνταγματική διάταξη που έθετε στο περιθώριο κάθε ποινική ευθύνη εμπλεκομένου πολιτικού προσώπου.

Αναφερόμενος στο δάνειο του Κήρυκα Χανίων, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναρωτήθηκε «αν ο κύριος Μητσοτάκης είχε ασυλία στην καταβολή των δόσεων γιατί επί 11 χρόνια τον κ. Μητσοτάκη δεν τον ενόχλησε κανείς επειδή δεν κατέβαλε ένα ευρώ».

«Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για το χρόνο διάρκειας του υπερταμείου λέγοντας ότι μετά από 99 χρόνια κανένας από εμάς δεν θα είναι στη ζωή και ότι δεν ξέρουμε μέχρι τότε τι πρόκειται να γίνει. Για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και πότε αυτά θα αποπληρωθούν, η κυρία Γεννηματά διερωτήθηκε;», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και τόνισε ότι «καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αποπληρωθούν σε 200, σε 300, σε 400 χρόνια». Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε επίσης το ΠΑΣΟΚ να απαντήσει αν οι ορκωτοί λογιστές ενημέρωσαν τι έγινε εκείνη η βαλίτσα του Τσουκάτου, διότι έχει πει ότι ο κ. Τσουκάτος ότι αυτά τα χρήματα τα πήρε αλλά τα παρέδωσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

 

Αντιπαράθεση

«Με την ομιλία σας δίνετε τη βεβαιότητα ότι θα χρησιμοποιήσετε τον πολιτικό σας θώκο για να κάνετε αυτά που είπατε από το βήμα. Είστε ο ύψιστος υπουργός των θεσμών και αν αυτό δεν το έχετε καταλάβει εσείς, θα σας το μάθουμε εμείς! Ντροπή σας!», αντέδρασε στην ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Αυτή είναι η κατάντια που έφερε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Κατάντια που δίνει τη δυνατότητα σε ακροδεξιούς και νεοναζί να γίνονται τιμητές της δημοκρατίας. Αυτό είναι το έργο που προσφέρανε! Και εγκαλείται σήμερα η κυβέρνηση!», απάντησε ο Σταύρος Κοντονής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)