to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 01.02.2017

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Τι θα κάνει η ΝΔ με τα δάνειά της; - Μόνη της «προσφορά» η ταύτιση με το ΔΝΤ (βίντεο)

«Ελπίζω να μπείτε στον κόπο να μας πείτε τι θα κάνετε με τα δάνεια της ΝΔ. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που έχει χρεοκοπήσει, όμως εσείς στο όνομα της ΝΔ καταφέρνετε και εκλέγεστε. Σκέφτεστε μία επιχείρηση που έχει χρεοκοπήσει και πηγαίνουν άλλοι και πουλάνε και αγοράζουν στο όνομά της. Αυτό με όρους αγοράς πως λέγεται;»


«Δώσατε ψήφο νομιμοποίησης στα 4,5 δισ. μέτρα που ζητά ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ και αρνείστε συστηματικά να πείτε τι λέτε για τα μέτρα που μας ζητούν και τις εργασιακές σχέσεις», τόνισε απευθυνόμενος στη Ν.Δ. ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την Εξεταστική σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. «Η προσφορά σας είναι ο απόλυτος συντονισμός με το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε γιατί είστε ακραία αντικοινωνικοί και νεοφιλελεύθεροι», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι οι αντιλήψεις της ενισχύουν την ακροδεξιά και τις φυγόκεντρες τάσεις στην Ε.Ε.

Ο Π. Σκουρλέτης σχολίασε και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «το πρώτο που έχετε να κάνετε στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι η ανασύσταση της κεντροαριστεράς, είναι να πείσετε ότι δεν είστε κεντροδεξιά. Όσο είστε πάνω στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί η περιδίνηση».

Απαντώντας στην κριτική της Ν.Δ. για τα δάνεια των κομμάτων ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «κραυγές και έωλα επιχειρήματα» και ρώτησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως θα πληρώσει τα δάνειά της.

«Ελπίζω να μπείτε στον κόπο να μας πείτε τι θα κάνετε με τα δάνεια της ΝΔ. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που έχει χρεοκοπήσει, όμως εσείς στο όνομα της ΝΔ καταφέρνετε και εκλέγεστε. Σκέφτεστε μία επιχείρηση που έχει χρεοκοπήσει και πηγαίνουν άλλοι και πουλάνε και αγοράζουν στο όνομά της. Αυτό με όρους αγοράς πως λέγεται; Μήπως θα πρέπει να σας κρατείται ένα μέρος του μισθού σας μπας και αποπληρωθούν τα δάνεια;», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «σε ποιον να αποδώσω βραβείο; Στον Ν. Μηταράκη που είπε το πρώτο ανέκδοτο της χρονιάς ότι η διαπλοκή ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ; Στον Ευ. Βενιζέλο μας κούνησε το δάχτυλο για τα ασφαλιστικά ταμεία, εκείνον που έκανε το ρεσάλτο στα αποθεματικά τους με το PSI; Ή στον Α. Λοβέρδο που είπε ότι δεν πρέπει να μιλάμε;».

Μάλιστα ο Π. Σκουρλέτης είπε ότι αυτό που άλλαξε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «έχουν μειωθεί» οι μίζες. Επικαλέσθηκε την υπουργική του εμπειρία λέγοντας ότι του λένε πως «μπορεί να διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, αλλά εσείς δεν είστε με το χέρι απλωμένο διαρκώς όπως ήταν οι προηγούμενοι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)