to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:01 | 31.01.2017

Κοινωνία

Συνάντηση Ό. Γεροβασίλη και Θ. Φωτίου με εκπροσώπους εργαζομένων των ΚΕΠ

Σε κλίμα κατανόησης της σπουδαιότητας του προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κ.Ε.Π. (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π), παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου.


Οι δύο Υπουργοί τόνισαν τη σημασία του προγράμματος για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που το έχει ανάγκη, ζητώντας από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΕΠ να στηρίξουν αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια.

«Στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας έχουν μεγάλη ανάγκη το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και είναι καθήκον μας να κάνουμε τα αυτονόητα και να τους στηρίξουμε. Ο δημόσιος τομέας δούλεψε με αυτοθυσία για να εξασφαλιστούν σήμερα τα 750 εκατομμύρια ευρώ, για τη στήριξη των αδύναμων, οικονομικά, συμπολιτών μας», δήλωσε η κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αφού ανέφερε πως αντιλαμβάνεται τον φόρτο εργασίας που έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, τόνισε πως τους πρώτους μήνες εφαρμογής του προγράμματος, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα διαδραματίσει υποβοηθητικό ρόλο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα της όλης διαδικασίας. «Δεν μπορώ να φανταστώ τα Κ.Ε.Π. να μένουν έξω από αυτό το μεγάλο εγχείρημα», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

«Τα Κ.Ε.Π. είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός που παίζει καθοριστικό ρόλο στη διευκόλυνση των συμπολιτών μας. Οι ανάγκες διευρύνονται και για αυτό το λόγο επεξεργαζόμαστε προτάσεις για την αναβάθμισή της υλικοτεχνικής υποδομής και του ανθρώπινου δυναμικού των ΚΕΠ»,  συμπλήρωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Από την πλευρά της, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, απευθυνόμενη προς τους εκπροσώπους της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π, είπε πως «χωρίς την βοήθεια των ΚΕΠ δεν θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση και είμαι ευγνώμων που με έχετε βοηθήσει μέχρι στιγμής, αλλά δεν θέλω να μείνετε έξω από αυτή την ιστορική στιγμή».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «ολόκληρη η Ευρώπη παρακολουθεί την εφαρμογή αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος» και πως «ένας ολόκληρος κόσμος αγωνιά για το επίδομα και θέλω να στηρίξετε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Κ.Ε.Π., αφού υποστήριξαν πως αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα του προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, δήλωσαν πως θα ξεκινήσουν να δέχονται αιτήσεις από αύριο, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, και να εξυπηρετούν τους ενδιαφερόμενους που θα φτάσουν στα Κ.Ε.Π. Οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται επίσης και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://keaprogram.gr, καθώς και από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.

Το ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές ανανεώθηκε για το τέλος της τρίτης ημέρας εφαρμογής του προγράμματος, την ερχόμενη Παρασκευή  3 Φεβρουαρίου, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης και να επανεκτιμηθεί ο καταμερισμός εργασίας σχετικά με τις αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξέδωσε σήμερα εγκύκλιο με συγκεκριμένες οδηγίες προς τα Κ.Ε.Π., για την εξυπηρέτηση όσων καταθέσουν αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)