to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:55 | 27.01.2017

Κοινωνία

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι στο Α.Τ. του Ολυμπιακού Χωριού

«Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, μετά τις χθεσινές αποφάσεις των Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου, με τις οποίες αποφασίστηκε να μην εκδοθούν στην γείτονα χώρα, με απόφαση του διευθυντή αλλοδαπών της ΓΑΔΑ, Κωνσταντίνου Λουζιώτη, δεν θα αφεθούν ελεύθεροι, λόγω του εκκρεμούς αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλλει, αλλά και για λόγους απειλής της δημόσιας τάξης και της εθνικής ασφάλειας», όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ


Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, μετά τις χθεσινές αποφάσεις των Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου, με τις οποίες αποφασίστηκε να μην εκδοθούν στην γείτονα χώρα, με απόφαση του διευθυντή αλλοδαπών της ΓΑΔΑ, Κωνσταντίνου Λουζιώτη, δεν θα αφεθούν ελεύθεροι, λόγω του εκκρεμούς αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλλει, αλλά και για λόγους απειλής της δημόσιας τάξης και της εθνικής ασφάλειας. Για το λόγο αυτό, εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου.

Μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Αρείου Πάγου, που απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα των Τουρκικών αρχών για την έκδοση των 8 στρατιωτικών, η εισαγγελέας εκδόσεων, Μαρία Μαλούχου, παρήγγειλε την άρση της κράτησής τους, με την προϋπόθεση ότι δεν κρατούνται για άλλο λόγο.

Στη συνέχεια εκδόθηκε απόφαση του διευθυντή αλλοδαπών της ΓΑΔΑ, η οποία αναφέρει ότι μετά την προσγείωση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, διατάχθηκε η κράτηση των 8 για διάστημα 3 μηνών, το οποίο μπορεί να παρατείνεται ανά τρίμηνο, έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί του αιτήματος χορήγησης διεθνούς προστασίας, που εκκρεμεί στην 5η Ανεξάρτητη Επιτροπή Προσφυγών.

Ακόμη, στην απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών αναφέρεται, ότι «δεν δύναται να εφαρμοστούν εναλλακτικά μέτρα», καθώς εκτιμάται ότι η «η συμπεριφορά τους αποτελεί πραγματική ενεστώσα και αρκούντως σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και εθνική ασφάλεια της χώρας».
Παράλληλα, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με σημερινή ανακοίνωσή της «χαιρετίζει με ανακούφιση» την απόφαση του Αρείου Πάγου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)