to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:58 | 25.01.2017

Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου: Δράσεις για την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα ώστε να γίνουν προσλήψεις

Η υπουργός αναφέρθηκε στις τρεις – κατευθύνσεις δράσεις, δηλαδή στην υποστήριξη ιδιωτικού τομέα ώστε να γίνουν προσλήψεις.


Η Ράνια Αντωνοπούλου αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας μιλώντας Στο Κόκκινο αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί για την αντιμετώπιση της ανεργίας καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε αυτή τη στιγμή υπάρχουν εγγεγραμμένοι 1.100.000 άνεργοι και στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι να πέσει το «συμβολικό» ποσοστό του 20% της ανεργίας.

Η υπουργός μιλώντας στην εκπομπή του Προκόπη Αγγελόπουλου και του Γιώργου Τραπεζιώτη αναφέρθηκε στις τρεις – κατευθύνσεις δράσεις, δηλαδή στην υποστήριξη ιδιωτικού τομέα ώστε να γίνουν προσλήψεις. Καθώς δίνεται στους εργοδότες το ποσό των 381 ευρώ ώστε να προσλάβουν άνεργο προσθέτοντας εκείνοι το υπόλοιπο που αντιστοιχεί στον μηνιαίο μισθό.
 
Δεύτερη δράση η ανάπτυξη δεξιοτήτων ανέργων – ανάπτυξη αναγκών εργασίας κάτι που το Υπουργείο Εργασίας ολοκλήρωσε μέσα σε 7 μήνες και τρίτη δράση η κοινωφελής εργασία, ο «εργοδότης της ύστατης προσφυγής» μια τελευταία ευκαιρία για μακροχρόνια ανέργους να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και να συνδεθούν με την εργασία, όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Αντωνοπούλου. 
 
«Αυτό γίνεται όμως όχι για την μονιμοποίηση των ανέργων στον δημόσιο τομέα» ξεκαθάρισε, ενώ απέρριψε κάθε σενάριο και κατηγορία περί «προεκλογικών προσλήψεων» καθώς σημείωσε ότι δεν πηγαίνουμε σε εκλογές και αυτές θα γίνουν το 2019, ενώ όσοι λένε το αντίθετο κινδυνολογούν και παραπληροφορούν.
 
Η υπουργός σημείωσε ότι αυτά τα δύο χρόνια μέσα σ’ ένα δύσκολο περιβάλλον η κυβέρνηση κατάφερε να γίνουν προσλήψεις, και τα βήματα που έχει κάνει είναι μικρά αλλά πολύ σταθερά βήματα καθώς η οικονομία βρίσκεται μόλις στην επανεκκίνηση της. 
 
Ενώ εξήγησε ότι  το μεγαλύτερο πρόβλημα πλην της ανεργίας, είναι η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής και οι μισθοί, δηλαδή τα δικαιώματα των εργαζόμενων που πλήττονται.  Επισήμανε ότι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ σηματοδοτούν την κανονικότητα δηλαδή την τήρηση του ωραρίου, την πληρωμή των εργαζόμενων στην ώρα τους, την πληρωμή των ένσημων.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)