to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:24 | 16.01.2017

Κοινωνία

Οι επιβάτες του Μετρό υποδέχτηκαν με ενδιαφέρον τις «Εικόνες της ημέρας»

Με «εισιτήριο» τις Εικόνες της Ημέρας το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θα πραγματοποιεί από σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου καθημερινά «δρομολόγια» στους 41 σταθμούς του Μετρό της Αθήνας.


Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία του Πρακτορείου σε συνεργασία με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ που θα μεταδίδει στους επιβάτες τον παλμό της ημέρας μέσα από 20 φωτογραφικά καρέ με ειδησεογραφικούς υποτίτλους, τα οποία θα προβάλλονται σε 132 τηλεοπτικές οθόνες που λειτουργούν στις εισόδους και στις πλατφόρμες επιβίβασης και αποβίβασης των σταθμών του Μετρό. 

Οι Εικόνες της Ημέρας φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα «παράθυρο» στον κόσμο με επίκεντρο τον άνθρωπο, την δημιουργικότητα, την τέχνη, την καινοτομία, τον αθλητισμό, την καθημερινότητα, αλλά και την λαμπερή πλευρά της ζωής, ενώ παράλληλα θα προσφέρεται και χρηστική πληροφόρηση στο κοινό όπως ανακοινώσεις για την πρόβλεψη του καιρού.

Έτοιμοι να υποδεχτούν τη νέα αυτή υπηρεσία του ΑΠΕ-ΜΠΕ δηλώνουν οι επιβάτες του Μετρό που θα τους συντροφεύει στις διαδρομές τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρακολουθώντας τις οθόνες, έδειξαν οι νεότεροι δηλώνοντας ότι «επιτέλους θα ενημερωνόμαστε για κάτι διαφορετικό χωρίς να αφιερώνουμε πολύ χρόνο. Και μάλιστα θα έχουμε την δυνατότητα να ταξιδεύουμε μέσα από τις Εικόνες της Ημέρας».

Δεν ήταν λίγοι όμως και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, οι οποίοι ενώ περίμεναν να φτάσει ο συρμός έριχναν την ματιά τους στην οθόνη. Μάλιστα είπαν χαρακτηριστικά ότι «είναι ωραίο να βλέπεις κάτι που θα σε κάνει να ξεφύγεις. Έτσι έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε κάτι ευχάριστο και μάλιστα ειδήσεις και γεγονότα πέρα από την επικαιρότητα», ενώ ο 45χρονος Γιάννης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ακόμη και μόνο μια όμορφη εικόνα να κρατήσω στο μυαλό μου θα μου φτιάξει την ημέρα».

Υπήρχαν όμως κι αυτοί που δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για τις χρηστικές πληροφορίες και κυρίως για την πρόβλεψη του καιρού.

«Καλό είναι να γνωρίζουμε, όσο μπορούμε, από πριν τι καιρό θα κάνει για να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Ειδικά μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών θέλω να ενημερώνομαι πολύ περισσότερο για τον καιρό. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμάζομαι» δηλώνει η 27χρονη Αλεξία, ενώ ο74χρονος κ. Παναγιώτης δήλωσε ότι «είναι πολύ καλή η πρωτοβουλία του Πρακτορείου γιατί από τη μία θα ενημερώνομαι για σημαντικά θέματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ από την άλλη, ομολογώ ότι θα μου υπενθυμίζει και τις γιορτές κι έτσι δεν θα ξεχνάω να εύχομαι στα αγαπημένα μου πρόσωπα».

Η επίσημη έναρξη της υπηρεσίας θα γίνει σε ειδική εκδήλωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΣΤΑΣΥ, στο σταθμό Σύνταγμα του Μετρό, στις 12.00 το μεσημέρι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)