to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:58 | 22.12.2016

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Σπ. Λάππας: Στις 16 Ιανουαρίου «συνταρακτικές αποκαλύψεις» για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

Για την επικείμενη κατάθεση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ στα μέσα Ιανουαρίου μίλησε ο εισηγητής της πλειοψηφίας Σπύρος Λάππας «Στο Κόκκινο» και τον Προκόπη Αγγελόπουλο. «Μόνο... 130.000 σελίδες ο όγκος του υλικού», όπως είπε χαρακτηριστικά


Ο όγκος του υλικού είναι... «μόνο 130.000 σελίδες, αλλά δεν πτοούμαστε, θα βγουν πολύ σημαντικά πράγματα ... θα τα δει ο κόσμος στις 16 Ιανουαρίου, όταν παραδίδεται επισήμως το πόρισμα από την Επιτροπή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας, σημειώνοντας ότι το δικό του, ως εισηγητή της πλειοψηφίας, θα παραδοθεί λίγα 24ωρα νωρίτερα.

Οι αποκαλύψεις θα είναι συνταρακτικές και τα ευρήματα πολύ σημαντικά, όπως εκτίμησε, «όχι για να αποδόσουμε ευθύνες σε πρόσωπα και κόμματα, αλλά ως βάση για να αρθούν σημαντικές παθογένειες του πολιτικού, τραπεζικού και μιντιακού συστήματος ... θα είναι μία μεγάλη συνεισφορά της Επιτροπής».

Οσον αφορά τα ξεχωριστά πορίσματα από την πλειοψηφία και τους εκπροσώπους των άλλων κοινοβουλετικών ομάδων, ο κ. Λάππας είπε ότι «γίνεται μία προσπάθεια να υπάρξει ένα ενιαίο κείμενο και έχουν συμφωνήσει σε αυτό η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων». «Οι μόνες παρατάξεις που δήλωσαν εκ προοιμίου ότι θα συντάξουν χωριστό πόρισμα είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή», διευκρίνισε.

Ήδη, «πάμπολλες διαδικασίες δικαστικού χαρακτήρα» έχουν κινηθεί από τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις στην Επιτροπή, υπενθύμισε, προσθέτοντας το γεγονός ότι η γνωστοποίηση των μεγεθών και των εξελίξεων κατέρριψε σειρά αιτιάσεων προς την κυβέρνηση, όπως π.χ. ότι με τις κινήσεις της «κλείνει το MEGA ... κάποια εφημερίδα κτλ». Μπορεί κανείς να δει σήμερα Τα Νέα, το Εθνος που φαίνεται να πορεύεται προς την ίδια κατεύθυνση, είπε χαρακτηριστικά.

Το Ελληνικό Σύνταγμα περιλαμβάνει διάταξη για το χαρακτήρα και τον προορισμό του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης και μία κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να το αξιοποιήσει στο έπακρο, να συνδεθεί η ενημέρωση με τα ζητήματα Δημοκρατίας, συνέχισε ο κ.Λάππας.

Μόλις χτες έγινε συνάντηση στην Επιτροπή Παραγωγής Κυβερνητικού Έργου, στην οποία συμμετέχει, μαζί με τον Ν.Παππά, τον Λευτ.Κρέτσο και τους συνεργάτες τους και, όπως είπε, «θα βάλουμε τις βάσεις για την υλοποίηση αυτής της συνταγματικής πρόβλεψης», για δημοκρατική ενημέρωση, πλουραλιστική πληροφόρηση, για τη δημιουργία ώριμων και ενήμερων πολιτών, «βασική προϋπόθεση για να μπορούν να διοικούνται και να διοικούν κατά την αριστοτελική αντίληψη».

Σημειώνεται ότι το άρθρο 15 του Συντάγματος ορίζει στην παράγραφο 2:

Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

Νόμος ορίζει τα σχετικά με την υποχρεωτική και δωρεάν μετάδοση των εργασιών της Βουλής και των επιτροπών της, καθώς και προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)