to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:26 | 19.12.2016

Αθλητισμός

Περήφανοι οι ποδοσφαιριστές Λάρισας: Τα παιδιά όλου του κόσμου είναι παιδιά μας

Παρά την απόφαση της Super League η ομάδα αποφάσισε να κατέβει με τις φανέλες στις οποίες ήταν τυπωμένο το μήνυμα «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας» στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Εφόσον αυτό γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, τότε θα υπάρξει πρόστιμο για την ΑΕΛ.


Το κοινωνικό μήνυμα της ΑΕΛ στάλθηκε χθες τελικά μέσω της φανέλας της στον αγώνα της με τον Παναθηναϊκό. «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας», έγραφε η φανέλα στο μπροστινό μέρος. Από την μεριά τους οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, μόνο υπερηφάνεια φαίνεται πως ένιωσαν φορώντας την φανέλα με το μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνεται εκτός των άλλων και από τις δηλώσεις των δύο εκ των πρωταγωνιστών του χθεσινού αγώνα, Γιοβάνοβιτς και Μονιάκη, οι οποίοι μίλησαν αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την χθεσινή πρωτοβουλία της ομάδας τους.

Ο Σέρβος Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς δήλωσε πως είναι πράγματι υπερήφανος γιατί είναι αρχηγός σε μια ομάδα, η οποία «ξέρει να αναλαμβάνει την κοινωνική της αποστολή». Ο Σέρβος σημείωσε χαρακτηριστικά πως το χθεσινό μήνυμα ήταν ένα μήνυμα για εκείνα τα παιδιά, τα οποία «έχουν βιώσει τη φρίκη του πολέμου», ενώ αποκάλυψε πως και ο ίδιος έχει ζήσει τον πόλεμο στη χώρα του σε ηλικία 12-13 χρονών, όταν αναγκάστηκε να παραμείνει σε καταφύγιο για τρεις μήνες μαζί με την οικογένειά του!

«Μόνο υπερήφανος μπορώ να αισθάνομαι που είμαι αρχηγός σ' αυτή την ομάδα, που ξέρει να αναλαμβάνει και την κοινωνική της αποστολή. Γιατί ένα μήνυμα που αφορά στα παιδιά, είναι μόνο αυτό και τίποτα άλλο. Και μάλιστα, μιλάμε για παιδιά που είναι θύματα ενός πολέμου, την φρίκη του οποίου έζησα κι εγώ για αρκετά χρόνια στην πατρίδα μου. Μέχρι και σε καταφύγιο χρειάστηκε να μείνω με την οικογένειά μου για τρεις μήνες κι εγώ δεν ήμουν πάνω από 12-13 χρονών. Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα και σε κανέναν κι αλίμονο σ' όποιον τους γυρίζει την πλάτη, απ' όπου κι αν προέρχονται. Πραγματικά, πέρυσι με την καθιστική διαμαρτυρία για όσους πνίγονταν στο Αιγαίο και τώρα με το συγκεκριμένο μήνυμα, η ΑΕΛ αποδεικνύει τι πάει να πει μεγάλος σύλλογος», δήλωσε ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ.

Από την μεριά του ο κρητικός Μανώλης Μονιάκης, δήλωσε ιδιαιτέρα χαρούμενος γι΄ αυτή την πρωτοβουλία, λέγοντας πως ο ίδιος, ως γονιός, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να φανταστεί τα παιδιά να ζουν κάτω από τέτοιες δύσκολες συνθήκες.

«Τα παιδιά όλου του κόσμου είναι παιδιά. Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω. Η αλήθεια είναι πως και ως γονιός αισθάνθηκα όμορφα που μετέφερα αυτό το μήνυμα φορώντας χθες το περιβραχιόνιο της ομάδας μου, όπως απόλαυσα και την απήχηση που είχε μια αντίστοιχη περσινή συμβολική κίνησή μας. Προχθές ήμουν παρών στην επίσκεψη ενός σχολείου στο γήπεδό μας κι ούτε να φανταστώ δεν θέλω την πιθανότητα να βρεθούν αυτά τα παιδιά κάποτε σ' αυτές τις συνθήκες, χωρίς να υπάρχει κανείς να τα στηρίξει. Μπράβο στην ομάδα μου και μπράβο στον κόσμο για το χειροκρότημά του,» σημείωσε ο ποδοσφαιριστής.

 

Ιούλιος Συναδινός: Το μήνυμα που στέλνει η ομάδα της ΑΕΛ είναι εξόχως κοινωνικό μήνυμα

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στην απόφαση της ΑΕΛ, μάλιστα πήγε στον αγώνα και φόρεσε και ο ίδιος την φανέλα της ομάδας με το μήνυμα για τα προσφυγόπουλα. 

Την υποστήριξή του στην ΑΕΛ εξέφρασε και ο Δήμος Λάρισας. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)